• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Choch - специалист
tokbatak написа:
...

ако е спирал/мигал тока също е причина да има неизгорели пелети.Тогава се вкл "почистването при старт",което сигурно е заложено за 10минути,и което издухва всичките пелети от паничката.Иначе си прав -у22 с гп 25 (IIгенерация)настроен с газанализатор пълни пепелника с цели и неизгорели пелети за 2 денонощия :wink:
днес имах един свободен ден и реших да пробвам следното
plastkomfort написа:
шнек 950 гр реални
макс. 7,1
мин.1,2
пауза 15
въздух 40%
Промених малко тези настройки(шнек 1050(реални 1150),мин 2,макс 7,4) и съм учуден от работата на горелката ми!Днес в 10 и 30 стартирах от 37 градуса,до 12 часа беше завъртяло водата на заложената температура от 52гр и ТГ над 3,БЕЗ резките колебания на температурата на водата и неколкократното спиране на помпата заради понижаването и и цял ден работи почти без да достига 100% мощност.Дано само да не гасне заради липса на пелети,че се случва 4-5 цикъла да не пусне нищичко и изведнъж да издруска една шепа :-D и задушава пламъчето...пелетите са технууд,площта е приблизително 90м2 двуетажна къща без изолация...
Последна промяна от Choch на пон дек 09, 2013 7:20 pm, променено общо 1 път.
feikot - специалист
Не се и лъжете,че като си пресеете пепелта,ще извадите всички пелети.Те като паднат нормални и нови,после от температурата изтляват.Ако искаш да ги взимаш всички,всяка вечер трябва да се преситва тавата с пепелта.При мен са много също.Може би за тия 20 чувала,които прокарах до сега,около 3 кг. (20 чувала са 400 кг)
tokbatak - специалист
Понеже пелетите са ми добри аз отначало направих продухването на 6 секунди през 10 минути а сега когато вдигнах мощността заради студа го направих 10/10.
Моята горелка е с отвесния вход за пелети и затова съм сложил една ламаринка която да спира директно падащите пелети - това също намали количеството на прескочилите пелети. Засега единствено при пуск ми прескачат по 10-тина пелетки докато се задъни паничката.
Като цяло не мога да кажа колко кг. пелети прескачат но не са повече от килограм при всяко чистенена котела - през 10 дни.
feikot - специалист
Колеги,какви пелети ще препоръчате,че ще пробвам да видя други. Букови или борови ?
filmatoplo - майстор
Ако сте с Виадрус , слагате метална мрежа с мини отворчета на чугунената скара над пепелника и така ако хвръкне пелет той седи на мрежата -в последствие се запалва и воала , няма пелети на вятъра :supz: тествано работи.Такава http://zaggituning.com/index.php?route= ... ct_id=3108
Последна промяна от filmatoplo на пет дек 13, 2013 6:23 pm, променено общо 1 път.
feikot - специалист
Букови или борови пелети да взимам ?
Choch - специалист
най накрая има раздвижване в темата :snakeman:
с елови не е интересно,нека пробва с буковите :wink: -поне 300-500 килца
feikot - специалист
Не,аз питам наистина сериозно,утре ще взема примерно 2-3 чувалчета от боровите да им ги пробвам,ако съм съгласен взимам 1 тон докато тръгне тая линия дето я чакам. Не знам какво ви е мнението за буковите и защо по принцип не се харчат толкова колкото боровите :)
filmatoplo - майстор
Всичко тръгва от производството , кой иска да си мъчи машините с чапат бук и дъб , друго си е крехкия бор :wink: , пелетите от иглолистна маса са барут (коректно направените де) палят бързо и не оставят много пепел , но са 4,7 клв ч от 1 кило пелети .Това съм наблюдавал аз , вие може да сте на др мнение. :)
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: