Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Я да питам - тая клапа на комина колко е важна? Какво се случва ако я няма?
brum - майстор
С какъв размер е добре да е отвора под горивната камера? Там от където ще взема въздух за булото? Питам, защото хората дето я изграждат са излели бетонна плоча над газобетоновите блокчета за основа. Изглежда стабилно цялата работа, ама отвора в тая плоча ми се вижда малък. Нещо от сорта 20см х 30см е. Та ако наистина е малък да разпробият няколко отвора в плочата преди да изградят горната част.
galin56 - специалист
От тия които съм виждал и чел е достатъчен отвора. Е ако решиш да го направиш по-голям за да си редиш там дърва сега е момента, иначе ако няма да редиш дърва е достатъчен.
brum - майстор
Плоачата е вдигната на 40см от земята. Та за дърва някакво място ще има все :) . Но по-скоро няма да редя там дърва. Малко ме притеснява това, че отвора няма да е централно под камината, а по-скоро в задния десен край.

Ще поживея, ще видя. Ако не ми хареса как работи най-много до година да я бутна и да я направя така както искам :) .
brum - майстор
Я да попитам за тази декомпресационна камера дето чета. Моето було няма да стига тавана, а ще седи на 25см от него. Решетките ще са почти в най-горната част на булото. Т.е. тази декомпресационна камера не ми е нужна.

Но дали тези 25см между тавана и булото са достатъчни? На картинката по-горе се вижда гредореда, тези 25см са от тавана на камерата до най-ниският край на гредите.

Също не се вижда, но отворите за топлият въздух излизащ от камината са два - единят е към стаята на гърба на камината. Всеки е 15х30см. В другата стая долу също има отвор през който камината да взема студен въздух от и от там. Та в тази друга стая решетката е сложена директно върху дървената ламперия. И не знам дали да не мисля разни изолации между ламперията и решетката (различни от алуминиевото тиксо), че да не стане проблем с дървената ламперия. Съвети?

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg

Тема "Избор на горивна камера за камина с въздушна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: