• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
pansim написа:
Към agj - колега по форум, ако утре пусна снимка на подобен заваръчен шев, направен с КРАКРА, или самоделен заваръчен трансформатор, това означава ли, че трябва всички в хор да възхваляваме пернишката саксия?
Нищо не възхвалявам ,давам ти ви факти !
А това че ти не вярваш в истинността на снимката си е твой проблем!Твърде много уважавам себе си и професията си ,за да си позволя да лъжа!
pansim - майстор
Смисъла на написаното от мен, е че същия заваръчен шев, ще се получи и с КРАКРА. И това не означава че кракрата е велик електрожен, както и възхваляваните от теб инвертори
Имам усещането, че нарочно не искаш да вникнеш в смисъла на написаното от другите.
agj - майстор
pansim написа:
Смисъла на написаното от мен, е че същия заваръчен шев, ще се получи и с КРАКРА. И това не означава че кракрата е велик електрожен, както и възхваляваните от теб инвертори
Имам усещането, че нарочно не искаш да вникнеш в смисъла на написаното от другите.
Такъв шев няма как да се получи с КРАКРА - знаеш ли защо !? Явно не!Пояснявам - единия шев е с базичен електрод а другия с неръждаем! :axe:
Аз не разбирам от платки и затова не се опитвам да оспорвам написаното от теб за това какви чаркове има в инверторите!
Не възхвалявам нито един китайски инвертор- те също си имат кусури(погледни в написаното по горе-ако искаш де)!Но въпреки всички кусури има и такива който работят и добре!Много ми е интересно как така аз се натъквам на такива които могат да работят добре а пък ти все на боклуци попадаш! :?: !!! :rolleyes:
Толкова ли е сложно да признаеш че има и добре работещи китайци и не всички са пълни боклуци ,както пък Вие се опитвате да представите нещата!
gogo7777 - майстор
Такъв шев няма как да се получи с КРАКРА - знаеш ли защо !?
Не незнаех....... :-D . А сигурен ли си :?: Я обясни защо според теб на променливотоковия "звяр" Кракра ще му се опре един базичен електрод. А при неръждаемият пък хептем е лесно. Даже за дуплекс стоманите (неръждаеми) е препоръчително с променливия ток да се заварява.

Бих качил и аз снимки, ама китайският ми блутуут винаги ми прави магарии и не ми се занимава с него.
pansim - майстор
Колега по форум adj
А случайно да си вникнал в написаното от мен за инверторите. Язък че толкова писах...явно винаги има хора като теб които четат между редовете. Никъде не съм казал, че няма и добри апарати от Китай НИКЪДЕ!
Има добри инвертори, но като правило те не се продават по пазарите от мургавите ни събратя. Е, може и да се случи късмет на някои :lol:
И да знаеш - с променлив ток се заварява и с базични електроди, и с неръждаеми!
Не се изказвай неподготвен. Смешно е, за човек претендиращ да бъде професионален заварчик!!!

Ето ти линк да четеш, за базични електроди за постоянен и променлив ток! Приятно четене.
http://e-cat.welding.bg/Assets/PDF/cons ... _74_78.pdf
kalpev - специалист
Мой добър приятел си купи нов китайски електрожен, синичък един на цвят, лъскавичък. Беше решил да смени историческия стар, с който работеше.
Но нищо не отговаряше на това, което беше написано на "синчеца" и трябваше да бъде. Освен нерви и главоболия, друго не му донесе, дори и за скромните му нужди. Живее в малък град и даваше доста средства за петролопродукти за да го кара на гаранционен лекар в големия такъв. Докато не му изтече здравното осигуряване. На китаеца, не на приятеля ми.
Още счита, че е една от най-големите грешки, които е допускал. Даже по-голяма от тази, дето се запозна с една мадама, ожени се, пък после се разведе.
За нея поне си признава, че допреди развода е имало и хубави моменти, докато с китаеца - никакви.
Сигурно има и добри китайци, но е трудно убедим вече - парен каша духа. И си взе от доказаните марки. Ако бях попаднал на тази тема по-рано, щях да го свържа с pansim, ако не да си купи от неговите, поне за съвет.
fore - майстор
pansim написа:
Максималния ток може лесно да се провери и без уред. Просто пробвайте 4мм базичен електрод. Гарантирано ше се усети има ли някой в кутията :)
Имам точно въпрос за електродите. От някъде ми изпаднаха 10-тина електрода с бяла обмазка. Дебели са 4 мм.
Как мога да разбера дали са базични или рутилови, или пък някакви други-цеулозни и тнт ?

И аз се чудя дали да не взема инвертор от по бюджетните за домашни цели. Мога да пробвам при един познат Райдър-200 ампера.
Точно този тест с 4 мм електроди дали е разумен да го направя и да видя дали ще може да ги гори този инвертор. Виждам че тук не ги одобрявате тези марки и машини, но пък цената му е добра и мога да го пробвам.

Ако не може да ги гори, какво би станало -ще залепва, ще включи защитата ?
Трябва да питам собственика дали ще има против да пробвам точно с този размер електроди тая машина.

Базичните елктроди по принцип палят по трудно и изискват поддържането на по къса дъга при заваряване. Как успява да се справи променливотоков апарат с тези електроди при това положение ?
Виждам че можело да се заваряват и с променливотоков.
iivanov - майстор
Sof,колко ника имаш всъщност? :?
dragozow - майстор
Клонингите атакуват.
juvesan - специалист
dragozow написа:
Клонингите атакуват.
оффтопик: Империята отвръща на удaра
:axe:
Всъщност, базичните електроди, ако не са сухи в какъв аспект се проявява проблем при работа с тях: - заваръчния шев е с дефекти или самата работа е трудна ?
Последна промяна от juvesan на вт дек 10, 2013 5:12 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: