• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuger - майстор
Плача за съвет, макар да зная, че съвета ще е "нов". Все пак, има ли шанс монитора. Philips 190V
Първо се появиха няколко "мъртви" пиксела, от тях тръгнаха вертикални линии. След дни се явиха нови вертикални линии на още 4-5 места. Интересно, че първите тръгнаха от средата нагоре, а следващите се появиха горе, и потекоха надолу.
pipilica - майстор
Какво протече, вино, ракия, или друго.
Така и така е за фърляне поне пробвай да размърдаш конекторите на матрицата, има жълта лепенка на която пише да не се пипа.
kuger - майстор
Синкаво-лилаво е, не е алкохол :-D , прилича на спукана матрица "взела е въздух", дето се вика :-D . Монитора не е удрян, явно му е дошло времето. Лошото е, че другия филипс 170 пък му се скапа захранването, не се оправи със смяна на кондензатори, а не съм го давал за ремонт, че съм на село.
inspo - майстор
Имам същия проблем с една 19-ка на филипс.
Изтече му гаранцията и след има няма година "протече". Пробвах с разни програми да му съживя пикселите - не стана.
kuger - майстор
За мен това е механичен проблем, софтуерно просто няма как да се оправи. Жалко! Като се прибера в града ще сравня двата дали може да се сглоби един от тях. Ако не, малкия отива на ремонт, големия за части, и това е.
Шегичка - така изглеждат като ледени висулки :-D
inspo - майстор
Аз пък си мисля, че не е механичен проблем защото моя не е удрян. Първо се появиха няколко сини точки и в последствие колонията се разрастна без каквито и да било механични интервенции. По скоро някъде в чипа са му заложили леко да "протече". Един вид мислят за нас как да сме в крак с времето иначе току виж стария ти монитор те откарал 10-15 години...
miroton - майстор
Между другото аз имам 12 годишен монитор и работи свалих го от една покер машина а тя работеше денонощно.
MamaMy - майстор
Проблема според мен е в контактите на матрицата и лентовия кабел
kuger - майстор
MamaMy написа:
Проблема според мен е в контактите на матрицата и лентовия кабел
Ще ми се и на мен, като го разкулача ще се разбере.
Току-що получих един Philips 170X7, сега работя с него. Втора ръка е, добре се представя за сега.
nikolovvd - майстор
Ще ви сложа по-късно една снимка, как ремонтирах екрана един лаптоп с ... клечка за зъби. Клиентката (жена ми) се оплака, че клечката пречи и я отрязах със секачките. Вече година работи. Дали от страх да не получи втора на знам!
  • 1
  • 2

Тема "Монитора "протече"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: