Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте,

вентилаторът ми в банята е поставен на въшна стена,
т.е. директно с тръба Ф110 изтрелва навън. Вентилаторът е с клапа (от вътрешната страна на стената).
От външната страна на стената тръбата просто стърчи отворена. Същата схема съм ползвал и за комина на аспиратора (Ф150 - мека алуминиева коминна тръба).
Директно излиза през външната стена.

Когато духа силен вятър - става течение в тръбите и се удрят клапите, което води до разни звуци в тръбите :)

Въпросът е какво може да се постави от въшната страна на тръбата, така че да не допуска течението вътре?

Примерно - някакви решетки или още една клапа да се постави (ама това няма да име ефект)?

Благодаря
VLADO66 - майстор
На първо време коляно насочено надолу.
juvesan - специалист
Аз имам и допълнителна решетка отвън на моя вентилатор за кухнята... има нещо наречено гравитационна решетка ...изглежда като http://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q= ... 5670080885
но.... дроселира въздушния поток допълнително ... :rolleyes:
Благодаря ви за отговорите!

@VLADO66, това с коляното е добра идея, но може би няма да стои добре естетически.

@juvesan, а ти освен тази решетка, имаш ли нещо друго, или просто тръбата свършва в решетката?
Ако това спре течението би било супер. Сега като има ветрове, достаа е дразнещо как се удря постоянно клапата, която е отвътре :(
juvesan - специалист
@juvesan, а ти освен тази решетка, имаш ли нещо друго, или просто тръбата свършва в решетката?
Ако това спре течението би било супер. Сега като има ветрове, достаа е дразнещо как се удря постоянно клапата, която е отвътре :(
В моя случай беше подменен един аспиратор с вградени клапи с такъв, който няма - при вятър се наблюдаваха разни явления и освен това се чудех няма ли да влети нещо в него ( оси , стършели .. такива неща) и затова сложих отвън такава( подобна) обаче се вижда, че напора се намалява с бутането на "ламелите" на клапата и затова и писах - дроселира потока. Тръбата свършва в алуминиево преходче, сложено на стъклопакета, а от другата страна е монтирана клапата и изглежда почти като на стъклото . Ако налягането е малко , или вън натиска вятър в посока към кухнята клапите падат и затварят...както могат :supz:
т.е. пак се чува удряне на клапите, особено като си седнал в кухнята до аспиратора :(

Тема "Вентилатор къща на външна стена - течение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: