Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Качествена пълначка :wink: http://www.honeywell-bg-catalog.com/eca ... _vf06.html
nikolovvd - майстор
iliana написа:
... колко време издържат...
нашата камина е ползваме вече 7 година, дано не я сменяме скоро
Първата ми и последна камина я купих през 2002. Ползвах я една зима и я продадох на един комшия със заведение. В заведението работи още 2-3 години и сега е у тях. Беше голяма ламя! Това 20 кубика дърва и един тон брикети ги нямаше за нищо. Комшията миналата година замина за Испания с жената и двете си деца, а тази се върна плюс бебето. :mrgreen:
Трябва да го попитам дали още я ползва.
Камината я замених с котел, но от стомана. Вече 11 години служи вярно, но и аз го облекчавам с възрастта, т.е. експлоатирам го на по-ниска температура. Докато къщата бе със старата дървена дограма и неизолирани стени работеше на 70-80 градуса. Сега го държа на 40-50 градуса и само в някой случаи (мои грешки) е достигал 90 градуса.
При мен системата обаче е отворена, а не е под налягане. Налягане има около 0.5 Атмосфери, но то е от водния стълб в системата.
Ако камината ти е направена от качествена ламарина няма причина да не изкара 10-15 години.
Ламарината има предимства пред чугуна, но и чугуна има предимства пред ламарината, така че всичко е въпрос на избор и късмет.
iliana - специалист
нашата камина е супер икономична-от това не мога да се оплача
600лв ни излиза отоплителен сезон-къща 120 квадрата , радиатори + бойлер
горим основно дърва и много малко въглища, примерно 1 тон за 4 години
нямам идея дали е от ламарина или стомана, но ни казаха че е 4мм
и ние при нормална работа е на 50-60, рядко стига 70
а това 90 за 7 години два пъти-наша грешка
още не съм видяла течове-днес гори нормално
ще чакам утре сутринта за поражения-дано няма
вентила който отваря на 90 градуса след всяко сработване ли се сменя, защото майстора ми каза че след като е затворил и не продължава да тече-да не го сменям :?
VLADO66 - майстор
Вентил по налягане ли имаш или по температура или комбиниран :? Снимай го.
iliana - специалист
имам един за налягане и един за температура
назад в темата мисля има снимки
VLADO66 - майстор
За налягане не се сменя,а за температура ако е сработил се сменя/въпреки че той като сработи,след това започва да тече/.
iliana - специалист
ами този за температурата вече два пъти сработва и не тече
пак ли да го сменям
nikolovvd - майстор
Най-добре си вземете един нов UPS. Този пристигна днес на цена 104 лв. Не е нормално като спре тока и в къщата да настава паника. Организирайте си нещата така, че като спре тока единственото нещо, което трябва да направите, да е затварянето на въздушните клапи, за да започне да гасне камината или котела. При мен нещата са нагласени така че UРS-а да поддържа помпата поне 10 часа на пълна мощност на помпата, а ако е на І-ва скорост 20-25 часа.
Прикачен файл:
PIC_1306 (Small).JPG
PIC_1306 (Small).JPG (48.79 KиБ) Видяна 1096 пъти
iliana - специалист
имаме юпс , но май без акумулатор не работи, а бяхме забравили да го закачим
откъде в пловдив мога да си купя този.100лв са нищо
поне за следващия сезон
VLADO66 - майстор
Трябва ти UPS за отоплителна инсталация http://www.technogamma.org/contacts.php

Тема "Проблем със затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: