Ямата ми е на 20м от къщата и е цилиндрична. За 40 години няма щети по нея. Иначе знам, че орехите пукат всичко и затова дядо ми ги е посадил далече от къщата. Ако съществува дилемата орехите или ямата ще избера орехите. Ямата лесно може да се оправи или премести, а дърво което е расло близо две поколения не се възстановаява от днес за утре. Още повече, че са защитени дървета и са господар на мястото си, а не някаква дупка за лайна.
Така, като гледам, почвам да си мисля за етаж+1/2 етаж като компромис.
Все повече не ми се качват стълби, но пък при 1-етажната къща в моя случай помещенията получават кофти изложения и разпределения и квадратите не стигат за нормални р-ри.
Затова си мисля за главна спалня на 1 етаж и 1 или 2 спални на 2-рия полуетаж. Дава достатъчно площ долу и се елиминира излишното горе. Проектът, който прати VLADO66 е мн.интересен, с преработка, разбира се. Харесва ми и че изчезва подпокривното пространство.
Как стоят нещата при строителство на калкан, обаче? Могат ли 2-те къщи много да се различават? Май грозничко би било?
Това с изгребна > септична яма съм го чувал. Еми кво да правиш - БГ, трябва да се отбраняваме от държавата