Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iliana - специалист
а юпс трябва ли да се изключва като зареди, или да стои постоянно включен
също ме интересува и лятото кво ги правите-изключвате ли
nikolovvd - майстор
Трябва да е непрекъснато включен, а извън отоплителния сезон се изключва от панела/копчето, но остава включен в мрежата. По този начин ще се поддържа от вътрешната електроника винаги зареден. На практика минава в режим на поддръжка.
kalin72 - майстор
През отоплителния сезон е постоянно включен, така акумулатора е винаги зареден, а през лятото го изключвам.
Акумулатора е консуматив, наистина, така че не му се коси много, аз ползвам стар, и пак държи достатъчно време...
nikolovvd - майстор
kalin72 написа:
Акумулатора е консуматив, наистина, така че не му се коси много, аз ползвам стар, и пак държи достатъчно време...
Че е консуматив е така, но ако му помогнеш може и 2-3 години да не изкара. Аз съм ползвал този принцип и акумулаторите ги сменям на 7-8 години, въпреки, че UPS-а не смята като мен. Миналата седмица смених акумулатора на един PATRIOT (чистокръвен хАмериканец) и въпреки че от половин година не е бил включен в мрежата акумулатора бе на 12.6V
kalin72 - майстор
То с всички консумативи е така, помогнеш ли им чрез неправилна експлоатация, сменяш ги по-рано..

Тема "Проблем със затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: