Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Zlateff
- специалист
21 мнения в "Електротехника - литература?"
Zlateff
- специалист
Аз да се похваля... Настроих си часовника на печка изгрев за нощна тарифа от 22 до 6 часа.
Между другото възможен ли е пад на напрежението ако пусна Изгрева, 4кW и бойлера от старите EВ мисля че е към 3кW?Всъщност измислих го... печката я оставям на 4та степен а бойлера на 1ва или максимум 2ра степен.Ако наредбата гласи че имам право да ползвам до 6kW, мисля че няма да ги надмина, по този начин.

fikata
- майстор
Ако наредбата гласи че имам право да ползвам до 6kW, мисля че няма да ги надмина, по този начин.Ти не слушай какво гласи наредбата на ДЕКВР за шестте киловата, ами провери каква ти е инсталацията и може ли да понесе по-голям товар/ток/ от този при номинално напрежение.
И т.к сме на тема теоретична електротехника знаеш ли каква е зависимостта на мощността от тока и съпротивлението на електронагревателни уреди /активен товар/..
Мерил ли си каква е стойността на напрежението ти през нощта? Знаеш ли,че на някои места през нощта след 22 часа поради липса на консумация в мрежата захранващото напрежението се повишава?

Zlateff
- специалист
Относно активния товар, мисля че зависи от моментната стойност на тока и моментната стойност на напрежението.Трите са взаимно свързани.Нощно време не съм мерил напрежението,а за покачването му през нощта не се бях сещал дори...Но пък и от друга страна нямам измервателен уред... 

Zlateff
- специалист
Първо - Какво значение имат годините?Второ - аз не съм казал че веднага започвам да се занимавам и то е така без измервателни уреди, а с пръсти.Трето - човека ме пита дали изобщо съм мерил напрежението, което не значи че съм започнал да се "занимавам", а и аз никъде не съм споменавал такова нещо.Четвърто - не може ли просто да дискутираме с човека?Нали в край на крайщата за това е този форум - за дискусии, предложения и решаване на прболеми.

Кики
- специалист
nikolson написа:Нерде "електротехник", нерде магистратура!То вече във всяка паланка университет има, и едни инджинери вадят! мани-мани!!! Не сакам да обиждам никой, просто преки наблюдения. Ако имаш мерак и ядрен физик можеш да станеш ако намериш точния даскал и правилното училище.
Ей ти хамбар http://tk.uni-sz.bg/index.php?option=co ... 08&lang=bg , вратата сам ще я отвориш!
Zlateff
- специалист
Кики, само да те допълня, да прав си, но аз не отивам с първостепенната цел да стана инженер, а да получа знания.Наскоро кандидатствах при военните и там имаше много ЕнжинЕри, дето се биеха в гърдите че имат много познания, само дето на теста за интелигентност ме питаха как се пише Началник Гара или Началник-Гара или НачалникГара.Всички сме наясно за образователната система, но все пак смея да твърдя че има и изключения макар и редки.
Тема "Електротехника - литература?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература