Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Zlateff - специалист
Точно на там съм се запътил.
nikolovvd - майстор
Следващият път като се ходя до Ямбол ще проверя до къде си стигнал с усвояването на материята! :-D
Zlateff - специалист
Аз да се похваля... Настроих си часовника на печка изгрев за нощна тарифа от 22 до 6 часа. :D Между другото възможен ли е пад на напрежението ако пусна Изгрева, 4кW и бойлера от старите EВ мисля че е към 3кW?Всъщност измислих го... печката я оставям на 4та степен а бойлера на 1ва или максимум 2ра степен.Ако наредбата гласи че имам право да ползвам до 6kW, мисля че няма да ги надмина, по този начин.
fikata - майстор
Ако наредбата гласи че имам право да ползвам до 6kW, мисля че няма да ги надмина, по този начин.
Ти не слушай какво гласи наредбата на ДЕКВР за шестте киловата, ами провери каква ти е инсталацията и може ли да понесе по-голям товар/ток/ от този при номинално напрежение.
И т.к сме на тема теоретична електротехника знаеш ли каква е зависимостта на мощността от тока и съпротивлението на електронагревателни уреди /активен товар/..
Мерил ли си каква е стойността на напрежението ти през нощта? Знаеш ли,че на някои места през нощта след 22 часа поради липса на консумация в мрежата захранващото напрежението се повишава? :)
Zlateff - специалист
Относно активния товар, мисля че зависи от моментната стойност на тока и моментната стойност на напрежението.Трите са взаимно свързани.Нощно време не съм мерил напрежението,а за покачването му през нощта не се бях сещал дори...Но пък и от друга страна нямам измервателен уред... :?
nikolson - майстор
Я кажи на колко години си, та да не се получават конфузни ситуации. Тук има хора много навътре с електротехниката, сред които аз не съм, обаче ми се струва малко несериозно да нямаш никакъв инструмент, а да мислиш да се занимаваш с нещо.
Zlateff - специалист
Първо - Какво значение имат годините?Второ - аз не съм казал че веднага започвам да се занимавам и то е така без измервателни уреди, а с пръсти.Трето - човека ме пита дали изобщо съм мерил напрежението, което не значи че съм започнал да се "занимавам", а и аз никъде не съм споменавал такова нещо.Четвърто - не може ли просто да дискутираме с човека?Нали в край на крайщата за това е този форум - за дискусии, предложения и решаване на прболеми. :shock: :wink: :idea:
Кики - специалист
nikolson написа:
Нерде "електротехник", нерде магистратура!
Ей ти хамбар http://tk.uni-sz.bg/index.php?option=co ... 08&lang=bg , вратата сам ще я отвориш!
То вече във всяка паланка университет има, и едни инджинери вадят! мани-мани!!! Не сакам да обиждам никой, просто преки наблюдения. Ако имаш мерак и ядрен физик можеш да станеш ако намериш точния даскал и правилното училище.
8180 - майстор
Zlateff написа:
Нали в край на крайщата за това е този форум - за дискусии, предложения и решаване на прболеми. :shock: :wink: :idea:
Колегите с право питат - да не се преподредят нещата и проблемите да изпреварят дискусиите и предложенията.
С тоците е така!
Zlateff - специалист
Кики, само да те допълня, да прав си, но аз не отивам с първостепенната цел да стана инженер, а да получа знания.Наскоро кандидатствах при военните и там имаше много ЕнжинЕри, дето се биеха в гърдите че имат много познания, само дето на теста за интелигентност ме питаха как се пише Началник Гара или Началник-Гара или НачалникГара.Всички сме наясно за образователната система, но все пак смея да твърдя че има и изключения макар и редки.

Тема "Електротехника - литература?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: