Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Дано си го завариш , но винаги ще се пука ако няма монтиран термовентил , тоест това е причината , че при палене студена вода навлиза в котела , трябва да влиза вода с минимум 55-60 градуса , ползва се това -http://www.water-technic.com/termoventi ... egc-p1680/
шоп - майстор
Присъединявам се към мнението на филматопло

Ако котела не е замръзвал това е причината. Интересно е че е спукал външно. Повечето пукат от вътрешната страна на ризата и заваряването е още по-проблемно и доста често без разглобяване няма достъп.

Изглежда котела е много тънкостенен. Руският ми котел няма тези грижи. На изхода може да е 60 градуса, а долу да влиза на термосифон 12-20 градуса.
filmatoplo - майстор
Значи Демрада се пука и Симе .
zaksofon - специалист
Привет майстори!
С голяма усмивка бързам да се похваля, че котела беше успешно заварен!
Ще кача и снимки довечера. Техниката на заваряне беше следната: Естествено махнахме капаците и изолацията, разкачихме тръбите и го гътнахме да легне по "корем" за да имаме достъп до гърбът. Следва рязане на канал по дължина на пукнатината, който по моя преценка на око, беше поне 3-4 мм дълбок, нагряхме го с газова горелка и заваряхме с електроди за чугун, които се оказаха адски скъпи между-другото. Един електрод е 2.10 лв, при мен отидоха 20 бр. Та цялата история струваше 42 лв за електроди и 40 лв за майстора. Той всъщност ми поиска 20, но се е занимава с това нещо 5 часа, даже изчака да свържем тръбите и да го напълним за да поправи евентуални течове, та според мен се подцени с тези 20 лв човека. Както и да е, накрая даже го и запалих.
Имам само един проблем, въпреки усилията на майстора от две места на заварката, лекичко сълзи, да не кажа, че само прави мокро петно. Има ли някакви мазила, с които мога да спра това нещо?
VLADO66 - майстор
На какво налягане държиш системата :?
zaksofon - специалист
VLADO66 написа:
На какво налягане държиш системата :?
На 1,5
VLADO66 - майстор
Намали го колкото е възможно.
zaksofon - специалист
А знаете ли колко струва глидера, ако трябваше да го сменя???
560 лв :?
Radoslaw - специалист
zaksofon написа:
Че ти по хубаво си купи ноя котел.Рувех предлагаше ,като твоя ,че и малко по голям за 1180 лв.Ето ти един саит за топлоустойчиви силикони,издържат до 900 градуса ,макар ,че ти от външнате страна ,нямаш нужда от високотемпературни.Защо не опиташ с не знам ,как точно се нарича .Но е точно за твоя случай.За аварийно спиране на течове,нещо като пластелин ,умесваш го и лепиш върху теча.Някой карат с години с него.Ето ти сайта.
http://www.ruskimasla.com/?module=cat_view&page=1&id=80
Radoslaw - специалист
Radoslaw написа:
zaksofon написа:
Че ти по хубаво си купи ноя котел.Рувех предлагаше ,като твоя ,че и малко по голям за 1180 лв.Ето ти един саит за топлоустойчиви силикони,издържат до 900 градуса ,макар ,че ти от външнате страна ,нямаш нужда от високотемпературни.Защо не опиташ с не знам ,как точно се нарича .Но е точно за твоя случай.За аварийно спиране на течове,нещо като пластелин ,умесваш го и лепиш върху теча.Някой карат с години с него.Ето ти сайта.
http://www.ruskimasla.com/?module=cat_view&page=1&id=80
Много трудно се заварява чугуна.При заваряване с електрод в края на заварката се получават микропукнатини.оттам ти сълзи.

Тема "котел DEMRAD - спукан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: