Здравейте, ситуацията е следната
,колата ми е газ /бензин ,паля на бензин и после при 2000 оборота прехвърля сама на газ,обаче се трупа грешка на компа.При положение ,че съм я угасил и след кратко време паля не може да се изфорсира добре ами се дави на бензин.Сложих едно ресет реле на постоянния плюс на паметта на компа/като не е на контакт и прекъсва постоянното захранване на компа/ ,като я угася за по дълго и пали без проблем чисти се тази грешка ,но за по малък интервал от време не може и прави проблем.Днес се заговорих с един приятел газаджия и той ми казва аз слагам същите релета обаче след като загасят ,този край който е захранващия на компа го давам на маса/н.з. контакт на релето/ за да може да се разреждат бързо кондензаторите,питах го дали не е опасно така за КОМПА ,казва до сега никой не се е оплакал и този проблем изчезва.....та в този ред на мисли моля да чуя вашето мнение...
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs
- майстор
15 мнения в "Как да разреждам периодично кондензатор без да се повреди."
valentino76bs
- майстор
Кики написа:По-добре е да направиш диагностика и да видиш от къде идва грешката, в повечето случаи виновна е ламбда сондата, може инжектор/и , прави се емулатор и грешката си гледа работата. С това ресетване няма да получиш траен резултат.Правил съм ,а за емулатора толкова полезно колкото и беля.
valentino76bs
- майстор
Subsa написа:използвай нормално отворен+затворен контакторЗа релето ясно ,резистора каква стойност да е за да се разреди плавно?
когато ресетва, котвата е на другата страна и вместо да дава на маса, може през резистор и тогава на маса
DundyTheCroc
- майстор
Това не е решение на проблема, трябва да се открие и отстрани причинителя му. Между другото каква е колата, с какъв двигател и каква газова?
valentino76bs
- майстор
todortv написа:Аз мисля, че проблема не е от грешки, а от смесване на двете горива.Ще го пробвам това но от както съм го сложил ново е така,на приятеля ми е същата бангия и тя е така..
Пробвай преди да загасиш да обърнеш ръчно на бензин и ще видиш, че няма проблем.
С две думи трябва да се обърне внимание на изпарителя.
todortv
- майстор
Сега, когато я загасиш студена, преди изпарителя да е загрял всички после палят трудно.
Това е пак от смесване на горива. Понеже изпарителя е студен, в него след изгасяне остава количество
газ в течно състояние, което продължава да се изпарява, а ти започваш в същото време палене на бензин.
В такива случаи се пали с пълна газ. Когато мине време се сещаш какво става и колата пали от раз.
Това е пак от смесване на горива. Понеже изпарителя е студен, в него след изгасяне остава количество
газ в течно състояние, което продължава да се изпарява, а ти започваш в същото време палене на бензин.
В такива случаи се пали с пълна газ. Когато мине време се сещаш какво става и колата пали от раз.
valentino76bs
- майстор
todortv написа:Сега, когато я загасиш студена, преди изпарителя да е загрял всички после палят трудно.Значи да поясня с паленето на бензин няма проблем,даже като я оставя на обороти си ги държи.Проблема е като натисна педала на газта да мине на газ се дави.Нищо ще го направя това нещо с разреждането към маса да видя дали ще има разлика,все пак човек с опит върху тези неща ми го казва и ще си покаже.Благодаря на всички.
- 1
- 2
Тема "Как да разреждам периодично кондензатор без да се повреди." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература