• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
рашкета - специалист
Докато се тюфкаш ще ти изтече гаранцията бре.Ако си сигурен в колата, отивай там където са ти заверили гаранцията.Искат не искат ще ти го сменят.
А иначе за акуто- пиши го бегал, има мъртва клетка 90%.
Чаро - Акълия
ferrari4456 написа:
, но след няколко дни направо умира и колата почва да се мъчи да върти.
Ох :rolleyes: 2 години го джваках същия. Алтернатор и стартер през 2 месеца на стенд в сервиз за стартери и алтернатори, акумулатор при сервиза обслужващ гаранцията и един оборотен. Зареждам единия акумулатор, качвам го 3 дена няма ядове и до там. Но аз упорит и хитър- веднага другия акумулатор (зареден вкъщи) и още три дни и така карах цяла зима. Лятос колата няма ядове- върти, пали...
До момента в който не направиха фаровете целогодишно. И се чатнах- замерих си сам зареждането, оказа се че зарежда нормално, но включиш ли фаровете еле и парното (пък за нагреватели на стъклото... :shock: ) картинката ставаше ХД формат- 10-11в!
Алтернатор 2ра ръка и всичко си дойде на мястото!
Първо си провери зареждането! Ако не разбираш, ходи ... всъщност, ходих в 3 автосервиза и при 2-ма спецове по акумулатори. Нивото... както повечето неща в БГ :|

п.п. Фолксваген ли е колата, Валео алтернатор- може и ти да го джвакаш същия :lol: ?
svetli_44 - специалист
и аз имах подобен проблем, но ми го смениха
ferrari4456 - специалист
Ситроен е колата и пак казвам няма проблем с алтернатора.Ще ходя утре или други ден при този от когото го купих.
Chefo77 - майстор
Отивай да го сменят и ако ти кажат нещо за някаква проверка на алтернатор на всеки 3 месеца, им дай телефона на КЗП, директно да обяснят казуса, вместо да играете на развален телефон. Подкрепям за мъртва клетка, пък тя няма как да умре от недобре зареждащ алтернатор :wink:
Илчо Илиев - майстор
Миналата година и аз се чудех какъв аку да взема, стария го разсипах насила и....
Рових из доста форуми и всеки плюеше Бош-а, айде на форуми да нямаш 100% вяра,но това ми го каза и приятел, който има пари и си взема най-доброто...
Взел Бош, но малко изкарал и...мъртва клетка, но не му спазили гаранцията, не знам подробности, но тоя не иска да чуе за Бош..
а аз си взех Банер, за сега е добре,макар,че се налага да дозареждам, понеже карам 90% градско ,на късо ,и с тия фарове, парно и т.н.....
ArturDent - Почти Безобиден
Chefo77 написа:
... им дай телефона на КЗП, директно да обяснят казуса, вместо да играете на развален телефон.
Не си чел първия пост - КЗП не играе след втората година...
А определено с тия мерения на 3 месеца е глупост... и изобщо няма такива изисквания в закона.

Аз на такива с климатици, че и компютри съм теглил по една - трябвало да се прави профилактика, иначе гаранцията не важала. Казал съм им ако е безплатна профилактиката, да заповядат да си правят профилактиката, ако не и се счупи нещо... ще се видим в съда.
Chefo77 - майстор
ArturDent написа:
Chefo77 написа:
... им дай телефона на КЗП, директно да обяснят казуса, вместо да играете на развален телефон.
Не си чел първия пост - КЗП не играе след втората година...
А определено с тия мерения на 3 месеца е глупост... и изобщо няма такива изисквания в закона.

Аз на такива с климатици, че и компютри съм теглил по една - трябвало да се прави профилактика, иначе гаранцията не важала. Казал съм им ако е безплатна профилактиката, да заповядат да си правят профилактиката, ако не и се счупи нещо... ще се видим в съда.
Ооо, не - КЗП играе до края на гаранционния срок, даден от търговеца и/или производителя. След като е дал 3 години документално и това е оформено като гаранция, не като застраховка, КЗП си играят на 100%. Предполагам и при застраховката (удължаването на гаранцията) също играят, но като не съм сигурен ... :)
  • 1
  • 2

Тема "Гаранция на акумулатори Bosch" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: