Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
SongBird - специалист
Реших да си остъклявам терасата. По "нормалния" български начин. Незаконно. Не нарочно, до вчера дори не ми беше хрумнало... Та, поръчах дограмата и изрязах парапетите от терасата. Другата седмица чакам да ми я монтират... Само дето сега се притеснявам. Терасата ми е на първия етаж, стърчи навън, и се притеснявам, че нищо не я поддържа отдолу. А, аз се каня да я натоваря с бог знае колко PVC и стъклария. Освен това отрязах металния парапет, който нищо чудно да е имал някакви конструктивни функции...

Може ли да падне терасата? Вече има цепнатина от едната страна. Долу съм дал и снимка.

Знам, че трябваше да мисля за това преди да почна да режа железата и преди да поръчам дограмата, но някак си го пропуснах. Нали сме свикнали да живеем в беззаконие :/

Ето снимка на терасата и цепнатината(горната част от цепнатината я направих докато вадех желязото на парапета).
http://imageshack.us/g/1/10429588/

Целта на темата е да се успокоя или да се наплаша достатъчно, че да звъня на монтажниците да отложа монтажа и да ходя да търся конструктор или каквото там е необходимо за безопасното остъкляване на тераса...
bridge - специалист
Според мен излишно се притесняваш. Както виждам отляво до теб също е остъклено, а отдясно си има цяла стая. Климатика ти дори тежи повече, отколкото ще тежи дограмата. Там под пукнатината тухлена ли е стената?
SongBird - специалист
Тухла, да. Само долу плочата е бетон.
bridge - специалист
Значи не се филмирай повече. Остъклявай си спокойно.
8180 - майстор
SongBird написа:
Няма да е носеща стената. Вижте каква цепнатина има на нея(вече два пъти замазвана). Тука се чудим дали няма да падне терасата...
Според мен, вземи пусни още 3-4 теми за успокоение.
Още по-добре е да пропускаш притеснителните отговори. :?
ferrari4456 написа:
Изкърти ли? :?
Само се чудя това с терасата, доста голяма пукнатина е.С това остъкляване и после, ако има и подова замазка ще се дигне доста теглото.
SongBird - специалист
Да придам завършеност на темата. Реших все пак да остъклявам... Вчера я остъклиха. Имам един термометър на терасата. Преди, предполагам, щеше да показва атмосферната температура (0гр), сега показва 11 градуса. Съответно и в хола ще е по-топло. Много съм доволен. И климатика си работи.
А, междувременно, развих фетиш към остъклени балкони... действат ми успокояващо...

Мерси на всички за помощта :)
VLADO66 - майстор
SongBird написа:
Да придам завършеност на темата. Реших все пак да остъклявам... Вчера я остъклиха. Имам един термометър на терасата. Преди, предполагам, щеше да показва атмосферната температура (0гр), сега показва 11 градуса. Съответно и в хола ще е по-топло. Много съм доволен. И климатика си работи.
А, междувременно, развих фетиш към остъклени балкони... действат ми успокояващо...

Мерси на всички за помощта :)
Като ти мине този фетиш ти предлагам друг http://llumar.bg/index.php?option=com_c ... &Itemid=67 :) че като те гледам си на първия етаж.Спира отдолу един бус с няколко юнака върху него и ето ти гости :-D

Тема "Остъкляване на тераса. Въпрос?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: