• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
Има още таблици на съотношение тяга ф на комина.Евентуални проблеми които може да съпътстват работата на горелката.В предишните постове съм описал доста от тях.Има доста мащабни теоритични обяснения.Но това мисля че е достатъчно на един обикновен човек за да си я направи.

Днес пуснахме поръчка за изработването на още 4бр.Собственика на цеха каза,че ако има желаещи може да ги приеме.Всичко е въпрос на желание.Горелките ще бъдат готови до края на деня.Чао и мерси за хубавите думи от:

шоп

stiv1961

big_death

joro39

И не на последно място: ГОРЕЛКАТА С ДВАТА РАЗЛИЧНИ БУНКЕРА може ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ СЪОТВЕТНО 960ЛВ С АКЦИЗ И МИТНИЧЕСКИ ТАКСИ И 1170лв ЗА ДРУГИЯ.ПРОВЕРИЛ СЪМ ГО ЛИЧНО.

Израбогката със стоманите посочени от производителя 230лв без печалба.
filmatoplo - майстор
9000 рубли струва да дойде , колко лева са това . :?
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
9000 рубли струва да дойде , колко лева са това . :?
Към 400 лв.
http://bg.coinmill.com/BGN_RUB.html#RUB=9000
ttttttd - специалист
Цените са за доставка със самолет.Имам приятели в Сочи които строят олимпиския огън.Те провериха как стоят нещата.На идване края на Януари ще докарат в бусовете по някоя бройка но без бункерите че багажа им е много.Сложни са нещата.Пък за животни и дума да не става.Какви ли не опити съм правил.О сетих се нещо,камионите с металите тръгват от Плевен за Сочи .Фермите ги произвеждат в Плевен.Някой плевенчанин може и да си свърши работа с някой шофер.
Последна промяна от ttttttd на чет дек 12, 2013 7:19 pm, променено общо 1 път.
big_death - специалист
Хайде сега да видим ентусиастите , след като младежа разбули всички тайни за колко време някой може да сътвори въпросната горелка и да покаже какво е направил!.Лично аз не мога да боравя с електрожен поради проблеми с очите , а и не са ме вълнували пилетите като гориво поради факта че не мога да си позволя такъв котел-горелка .От 4-5 год. карам с Прити 17+6 на която са вързани 5 панелни радиатора ,отоплявам измазана къща 64 кв., първи етаж тухла и полвина и втори етаж със изолация от вътрешната страна на външни стени и окачен таван , с дървена дограма + 20 кв.стая към къщата с 1.50м. въздушен път .За сега съм доволен от камината като за сезон изгарям около 2 тона донбаз и 5,6 кубика дъб .Обичаме да ни е топло като във най-студените дни при -25 гр отвън , в къщи рядко пада температурата под 19 гр. Вечер на първия етаж е около 25-30 гр. докато на втория е с около 5 гр. повече .
nikisv - специалист
[quote="joro_vn"]http://spgroup96.ru/pelletnaya-gorelka/ ... ku-gorelki

Не е чак толкова евтина. Модел 15 е към 600 лв. грубо, 15А малко над 700лв.

Сложи мито ддс и доставка .
ttttttd - специалист
Забравих да кажа,че всички които разполагат с котли над 30 киловата изчисленията са малко по различни.Поради факта че КПД е по високо.Съответно димните газове в началото са по охладени.Задължително е помпата да се пуска след достигане 80градуса.Разпалвайте с газовата горелка по продължително.За да може самата конструкция на горелката да се загре е.От това тя сама започва да реализира подемна тяга много по бързо.
kalin72 - майстор
nikisv написа:
joro_vn написа:
http://spgroup96.ru/pelletnaya-gorelka/ ... ku-gorelki

Не е чак толкова евтина. Модел 15 е към 600 лв. грубо, 15А малко над 700лв.

Сложи мито ддс и доставка .

Виж ми мнението по-горе, малко над 200 лева излиза всичко, без бункера. Доставка и мито отделно.
filmatoplo - майстор
Ако тази година си спретнеш една самоделка за 200 лв и спестиш 1500 лв от покупка на горелка , това ще ти е горивото за зимата :wink: .Гратисен период :wink: .Според мен това мишоче си върши работата , без засечка , пелети в пепелника и настройки .
Последна промяна от filmatoplo на чет дек 12, 2013 8:49 pm, променено общо 1 път.
m.lukanov1951 - специалист
ttttttd написа:
Забравих да кажа,че всички които разполагат с котли над 30 киловата изчисленията са малко по различни.Поради факта че КПД е по високо.Съответно димните газове в началото са по охладени.Задължително е помпата да се пуска след достигане 80градуса.Разпалвайте с газовата горелка по продължително.За да може самата конструкция на горелката да се загре е.От това тя сама започва да реализира подемна тяга много по бързо.
За да може горелката работи ефективно ,в началото се подгрява подгрява котела като в пещната камера се запалва хартия,дърва или напоени парцали с течно гориво ,така се подгрява котела и комина и тягата става по-силна, което спомага естествената тяга на която разчита разчита горелката за да работи.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: