• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stoil2 - специалист
Мивката ми е свързана с мека връзка към водопровода. Не мога да видя никакъв теч, но се събира малко вода в шкафчето под мивката. Дали трябва просто да сменя свръзката?
рашкета - специалист
Ами сифоня погледна ли?И да знаеш, че щом има вода значи се вижда от къде е , поогледай се.
tysonlkr - специалист
Провери преливника дали е свързан. Ако не е свързан по някоя и друга капка се промъква от там :wink:
fu4ko - специалист
Поради опуснат картоф в железна тръба на циментова мивка опитах да отвия една гайка да извадя картофа и счупих тръбата.Наложи се побългряване с маркуч от гъвкавите.С малко зор го вкарах в дупката на мивката,но отстрани покрай маркуча капе.Мазах отгоре покрай желязното където изтича водата със червен силикон за двигатели и след време силикона се отлепя.С какво друго мога да замажа да не капе под мивката?
nikolovvd - майстор
Просто маркуча трябва да го вкараш по-навътре и надолу. За да не ти тече, изходящата вода трябва да е под нивото на входящата.
Ако можеш направи снимка, за да видим дали не може да се направи още нещо.
fu4ko - специалист
nikolovvd написа:
Просто маркуча трябва да го вкараш по-навътре и надолу. За да не ти тече, изходящата вода трябва да е под нивото на входящата.
Ако можеш направи снимка, за да видим дали не може да се направи още нещо.

Благодаря за отговора но не си разбрал правилно колега.Ето снимката да стане по ясно.Червеното е силикона,който се разлепя и просмуква вода отстрани на отвора

Прикачен файл

IMG_20131213_094300.jpg
EDI - майстор
Може и с епоксидна смола да пробваш, с разните маджуни - СЪНФИКС е добър за такива неща.Ама идеално изчистване преди това.Вземи по-широк сифон, но не знам дали ще стане горната метална част в отвора.В момента ,като гледам, сифона е по-високо от дъното на мивката и сигурно задържа вода, която после таи.
fu4ko - специалист
EDI написа:
Може и с епоксидна смола да пробваш, с разните маджуни - СЪНФИКС е добър за такива неща.Ама идеално изчистване преди това.Вземи по-широк сифон, но не знам дали ще стане горната метална част в отвора.В момента ,като гледам, сифона е по-високо от дъното на мивката и сигурно задържа вода, която после таи.

Благодаря за отговора.По широк не става.Едвам вкарах този в дупката.Доста псуване падна докато влезе.Наложи се с чук да го прикарам по-надолу.3адържа,но по надолу не иска.Както писах,едвам го приспособих до това положение
chapara - майстор
Разглоби, почисти, обезмасли, подсуши и опитай с безцветен "Поксипол". Мисля че така ще успееш. А за да влезне по лесно и по надолу всичко , малко длетце чукче и ..."мамата" :wink:
nikolovvd - майстор
Ето че е работил по правилния метод! :-D
fu4ko написа:
Доста псуване падна докато влезе. Наложи се с чук да го прикарам по-надолу.
Този червен силикон не е ли за двигатели?
  • 1
  • 2

Тема "Теч от мивката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: