• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20
The_FAN - специалист
следва

Прикачен файл

010.JPG
Така изглежда сканирането в зона (позволява постоянно сканиране в зона от 10 до 35 градуса от 360)
010.JPG (15.06 KиБ) Видяна 5910 пъти

Прикачен файл

009.JPG
А така ако много малко остава за да наместиш прецизно
009.JPG (33.82 KиБ) Видяна 5910 пъти

Прикачен файл

008.JPG
Така като си в ниво с него
008.JPG (36.37 KиБ) Видяна 5910 пъти

Прикачен файл

007.JPG
По този начин индикира в коя посока да се търси лъча на лазера
007.JPG (34.84 KиБ) Видяна 5910 пъти

Прикачен файл

006.JPG
Дистанционното което е и приемник за позициониране на ниво при големи разстояния или когато лъча не се вижда при работа на открито
006.JPG (48.22 KиБ) Видяна 5910 пъти
The_FAN - специалист
...и още...

Прикачен файл

015.JPG
Като е готов и завърти - става това
015.JPG (32.3 KиБ) Видяна 5903 пъти

Прикачен файл

014.JPG
Либелата... макар че пробвах и без да го нивелирам ръчно и пак се самонастрои - въпроса явно е да не е на много неравна основа
014.JPG (53.48 KиБ) Видяна 5903 пъти

Прикачен файл

013.JPG
Препоръчително е ръчно с тези сиви колелца да се нивелира като се гледа либелата отгоре
013.JPG (64.31 KиБ) Видяна 5903 пъти

Прикачен файл

012.JPG
За работа във вертикал може да не се ползва статива а само главата по този начин
012.JPG (49.39 KиБ) Видяна 5903 пъти

Прикачен файл

011.JPG
Така изглежда нивото
011.JPG (23.8 KиБ) Видяна 5903 пъти
The_FAN - специалист
...последно.

Прикачен файл

018.JPG
А така изглежда статива с максимално разтегнати крака. При нормален разкрач и максимално спусната лебедка височината на лъча е 135см., като вдигнем лебедката (83см) става 218см., но виж забравих да проверя при максимално вдгане на лебедката и на краката к
018.JPG (26.06 KиБ) Видяна 5897 пъти

Прикачен файл

017.JPG
Така се монтира главата за вертикално ниво към статива
017.JPG (28.62 KиБ) Видяна 5897 пъти

Прикачен файл

016.JPG
Това е скандално скъпата скоба за стена и за работа във вертикал от статив - 209 лева, отново споменавам очудването си че в куфара има легло за нея пък тя се продава отделно.
016.JPG (27.65 KиБ) Видяна 5897 пъти
The_FAN - специалист
Надявам се да съм бил полезен с това инфо от личен опит.
Целият комплект ми струваше 2221 лева, но удоволствието да работиш с такава техника цена няма :)
Пожелавам на всички колеги да могат да си позволят тази екстра за по-голямо качество и по-лека работа. Успех.
Тани - модератор
The_FAN ЧЕСТИТО! Със здраве да го ползваш и да ми избиеш бързо парите!

Благодаря за ревюто , което си направил на този прекрасен инструмент!Аз обаче имам няколко допълнителни въпроса. По какъв начин сигнализира , че не е нивелиран - угасва лъча или чрез звуков сигнал. Като стана въпрос за звук - аз имам нивелир от същата марка , но с по-малко екстри. Когато се върти издава едно писукане,на което , ако не беше в гаранция , досега да съм го отворил и изкормил зумера - много ми е досадно!
Какви действия можеш да извършваш от дистанционното?

На моя:

- смяна на режимите - точка , линия , въртене
- смяна на посоката на въртене - не виждам смисъл от това действие - някой ако се сети да пише
- преместване на линията в едната или другата посока.

Интересува ме дали може от дистанционното:

-при хоризонтално нивелиране да мести лъча нагоре и надолу са по-прецизно позициониране или трябва да местиш нивелира
-при вертикално - дали може да го завъртиш (погледнато отгоре) за да стане лъча успореден на стената или съответно да изправиш правия ъгъл. И като стана въпрос и за прав ъгъл - лъча за прав ъгъл само отгоре ли е или има и един отдолу?
timoto - помощник
еи хора пазарувайте си инструменти и резервни части от www.ebay.de цените са като в родната БГ само че делено на 2 на 3 на 4 има неща които са и 10 пъти по ефтини фен съм на хилти за това него прилагам за да сравнение мисля че машината е нова http://cgi.ebay.de/TIP-TOP-HILTI-Bolzen ... dZViewItem
Последна промяна от timoto на чет фев 07, 2008 4:25 pm, променено общо 1 път.
timoto - помощник
забравих само да кажа че за доставка ще трябва да се охарчите с 30-40лв за багаж до 5кг и да го чакате поне 10 раб, дни
velsi - Почетен майстор
Имам няколко въпроса. Какво правим, ако не разбираме немски? Как процедираме, ако сме си харесали нещо, но продавача не изпраща до България. С какво плащаме? Кредитна карта или по друг начин?
leonardo_vd - модератор
The_FAN написа:
Надявам се да съм бил полезен с това инфо от личен опит.
Целият комплект ми струваше 2221 лева, но удоволствието да работиш с такава техника цена няма :)
Пожелавам на всички колеги да могат да си позволят тази екстра за по-голямо качество и по-лека работа. Успех.
Честито!!!
Пропуснал си да добавиш, че тази черната стойка е и за закрепване към стена. Аз работа със същия лазер, само че без дистанционното. :wink:
Перфектна точност и бързо настройване.
The_FAN - специалист
leonardo_vd написа:
Пропуснал си да добавиш, че тази черната стойка е и за закрепване към стена. ....
Виж снимка 16 :)
Да много добра машинка е и много съм доволен.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 20

Тема "Кой с какъв инстумент работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: