• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
caribi - специалист
Климатика е инвенторна 12 ка , монтиран на магазин с площ 18 м2 и обем 50м3. Климата е нова и работи вече трети ден. При външна температура 1 гр. работи 65-70мин и десет минути дефроства.През време на дефроста не работи. Така го дават и по инструкция - не се въртят вътрешните и външните вентилатори. Нормално ли е този дефрост толкова често да го прави. При повишаване на външната температура както е днес дефроста е през 2 часа. Не ми се мисли като падне на-5, -10 гр външната температура колко често ще прави дефрост :x Прави ми впечатление, че тръбния път го дават по инструкция минимум 1м, а като го замерих то е около 65 см :axe: Някой ако има опит с този модел моля да даде мнение, съвет.
EDI - майстор
Нормално е, не се тревожи.Нищо и няма на машината.Дължината на тръбния път не е от значение за алгоритъма на дефроста.При -5, -10 дефростите ще са по-редки.От значение е и натоварването на машината, все пак е в магазин, често се отваря и затваря.Нисък клас е, но си работи добре, не и бери грижа.
caribi - специалист
:prayer: Ох, успокоих се . Сигурно е тъп въпроса който задавам, но при ниски температури защо ще прави по-редки дефрости, влажноста на въздуха е по-малка при ниски температури или е друга причината?
radius - майстор
Да, точно затова. Но дали климатика ще знае, че не е замръзнал, че някои си дефростват по подразбиране.
caribi - специалист
Първия ме климатик е Хаер 12 инвентор купуван 2002 или 2003 г , беше си цифра тогава, пък и сега -1620 лв. ЖЕЛЕЗЕН и досега :roll:
После взех една 9 - конвекторна, сложих го в стая 9 м2 ------ е няма такъв студ зимата #-o . Пак беше цифра - от технополис с монтажа излезе 740 лв :axe: И сега за дюкяна взех шарпа и си викам - поредната брадва , ама май ще излезе читав :-D
И тази 9ката си знаеше 45 мин работи, 15 мин дефрост.Кавато топлина се събереше за 45 мин , в следващите 15 настъпваше студа, абе кофти работа...
EDI - майстор
Повечето машини от ниския клас при определени атмосферни условия си дефростват по таймер, независимо от условията на работа.SLR е по-нисък клас, но не от най-ниските.Не знам какъв е алгоритъма на дефроста, но при 0 градуса дефрост на 60-70 минути в магазин не е зле, че има висок клас, дето дефростват на 50 минути..
caribi - специалист
Така е както казваш , на 70 мин. ориентировъчно е дефроста. Климатика е дзвер, върши си работата перфектно :rock: С настъпването на студовете възникна друг проблем. Когато монтираха климатика, монтираха и вана под него. Целта е когато се дефроства , водата да се отвежда от ваната чрез мъркуч , който влиза в помещението и се събира в съд .Отвън няма вода по земята съответно лед, абе чисто е. НООО стана студено и водата замръзва във ваната. Мисля този проблем ще се реши с кабели за размразяване на улуци. Ше се поставят във ваната и водата няма да замръзва. Търсих какви кабели да се монтират , но не намерих точно какви да се сложат, колко метра са нужни? После видях цените и опа -100лв ориентировъчно. Дайте да разрешим този проблем :partyman:
caribi - специалист
Явно никой във форума не ползва отоплителен кабел с тази цел, и въпроса ми е тера инкогнита :-D
VLADO66 - майстор
caribi написа:
Явно никой във форума не ползва отоплителен кабел с тази цел, и въпроса ми е тера инкогнита :-D
http://napravisam.net/?p=17495 Филкаб също предлагат саморегулиращи се кабели.Макималната мощност трябва да е 20W на метър.
todortv - майстор
http://www.filkab.com/files/catalogs/file_24_bg.pdf може и терморегулатор да сложиш.
Като паднат температурите под 0гр. да включва.
  • 1
  • 2

Тема "Sharp AE-X12LSR /AY-XP12SLR" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: