dalgia написа:Просто нямам думи.Оплюхте една напълно нормално изпълнена отоплителна инсталация.В мненията имаше и правилни и напълно погрешни и вредни , които биха объркали начинаещия парнаджия.Лично аз призовавам модераторите да открият секция където да се качват формули и упътвания за смятане на отоплителни инсталаций.И титлите пред аватара "напреднал", "помощник" може ли аз да съм напреднал в раздел турший.Ако може нещо да се измисли.Да си призная лично аз не съм много на ТИ с парните инсталации , но идеята е добра и ще се радвам да напишеш такава тема. Дори с удоволствие ще я "закова " най-отгоре като важна!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани
- модератор
35 мнения в "RE на " ironlady ""
Takezo Sensey
- модератор
съгласен съм с sez_djebel , за мен схемат а е правилна , лирата се захранва условно долу , никъде не е споменат , " секретен кран" , в наръчниците на ПРИТИ , РС се слага , на последния радиатор или на най високата точка като изкл. боилера , дори и да е на 2 етаж , това е ОТВОРЕНА СИСТЕМА , на забравяйте
Takezo Sensey
- модератор
ок но аз нъкеде не съм писал че боилера е на 2 ет......"КАТО ИЗКЛЮЧИМ БОИЛЕРА"......чети внимателно , ЦИТИРАМ НАРЪЧНИК ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СИСТЕМА НА ПРИТИ......, скачени судове всеки зане какво е , не е нужно да обяснаваш че ако РС , долу не може да качиш вода горе.....и ако забелязваш на схамата лирата е най високата точка в системата....
Takezo Sensey
- модератор
Тани написа:dalgia написа:Просто нямам думи.Оплюхте една напълно нормално изпълнена отоплителна инсталация.В мненията имаше и правилни и напълно погрешни и вредни , които биха объркали начинаещия парнаджия.Лично аз призовавам модераторите да открият секция където да се качват формули и упътвания за смятане на отоплителни инсталаций.И титлите пред аватара "напреднал", "помощник" може ли аз да съм напреднал в раздел турший.Ако може нещо да се измисли.Да си призная лично аз не съм много на ТИ с парните инсталации , но идеята е добра и ще се радвам да напишеш такава тема. Дори с удоволствие ще я "закова " най-отгоре като важна!
ako "ДЪЛГИЯ " не се справи мисля че мога да опитам , само кажете как да я наречем , да помагаме на начинаещите парнаджии
Takezo Sensey
- модератор
Много ще се радвам ТАНИ но тука се заформят едни безмислени спорове с колегите кой е по по най ,щото едиси кои е направил едиси какво и неговия начин е най правилен. Без никой да се обоснове......нека сме по конктретни с факти , а не дъра-бъра.
dalgia
- специалист
илко илиев написа:да ама по тоя начин последния радиатор ще е по студен от другите поне с 10-градуса разлика.в апартамент ако можеш всеки радиатор поотделно и е най добре.Ето едно напълно погрешно мнение.От къде на къде ше стане така.Това е система с попътно разпределение на консуматорите подобна на ТИХЕЛМАН по която са изпълнени 90% от българските панелки.Друго "РС го поставям в банята" е защо?Просто преливника го изкарай там или извън къщата де не ощавиш някой докато се къпе.
takezo е прав .Няма смисъл да си ги мерим тук във форума.В момента съм зает но ще започна да събирам подходящи упътвания и формули за изграждане на отоплителни инсталаций,смятане на комин, предпазване на РС от замръзване и типове ВОЙ.Започнах да събирам снимки на спирателна и регулираща арматура , група за допълване и други джаджи
, за да няма "секретен кран е такова нещо няма".Така всеки ще види въпросното нещо как би трябвало да изглежда.Ако някой се чуваства засегнат моля за извинение.Днес се прибрах от командировка и за първи път виждам как се е развила темата.
Bobivan
- специалист
Имааа таквоз нещо"секретен вентил"!!!Айде малко безплатно образование за "планинските джентълмени":
http://bg.danfoss.com/xxTypex/163433_MN ... IT239.html

http://bg.danfoss.com/xxTypex/163433_MN ... IT239.html

Takezo Sensey
- модератор
Bobivan написа:Разбира се точно там!!!На изхода,преди всякакви арматури...Другото е бомбаджииство.....илко илиев написа:занимавам се с парни инсталации от преди 10-год. но тогава нямаше помпи и всичко сме правили без помпи и е работило.оз например слагам разширителя в апартаментите веднага след термометъра да самата камина и за мен това е най удачното място за отворена система нека всеки напише къде слага разширителя

много ми е странно тогава защо още не съм гръмнал , след като моя е на последния радиатор на 2 етаж

Тема "RE на " ironlady "" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература