Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
marian1 - майстор
Ами колкото и смешно да звучи, на фона на всички теми във форума зимно време, при мен въздуха е доста сух. Понеже ми е необходима по голяма влажност, искам да събера идеи за овлажняването му. От 5-6 дни се върнах от болница и ми е необходима по голяма влажност - в момента е 40-45% и имам проблеми. Пробвах на една стълба - хавлиена кърпа и периодично я мокрех с пулверизатор, но ми писна, а и за денонощие пръсках около 2 литра а въздуха се овлажняваше с 5-7%. Мъка. Моля за някоя идея за нещо по ефективно и лесно достижимо.
stiv1961 - майстор
С овлажнител за въздух няма ли да стане?

Прикачен файл

delonghi-vh400~1380130.jpg
delonghi-vh400~1380130.jpg (8.05 KиБ) Видяна 6966 пъти
thinkpad - майстор
Вземаш една кварцова печка и стоварваш една тенджера с вода до нея. Или стоварваш тенджерата до/върху отоплителното тяло, което ползваш, ако е подходящо. И върху радиатора става, и върху камината, и до кварцовата печка. Е, с климатика вече не знам.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Е, с климатика вече не знам.
И с климатика става :)
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
И с климатика става
Върху климатика не можеш да сложиш тенджера с вода, а обикновено е достатъчно високо, за да не можеш да я сложиш и до него.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
И с климатика става
Върху климатика не можеш да сложиш тенджера с вода, а обикновено е достатъчно високо, за да не можеш да я сложиш и до него.
Защо, на кварцовата печка отгоре ли ще сложиш тенджерата?
Аз съм го правил с тавичка, сложена на най-високото място до климатика, върху секцийката. За 2-3 дни я изсушава.
fox_vt - майстор
Аз съм със овлажнител на въздуха ,работи на принципа на ултразвуковото изпаряване.Ама ми се працака влагомера и докато си купя нов не съм го пускал.
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Защо, на кварцовата печка отгоре ли ще сложиш тенджерата?
Аз съм го правил с тавичка, сложена на най-високото място до климатика, върху секцийката. За 2-3 дни я изсушава.
Много ясно, че ще сложиш тавичката/тенджерата непосредствено до печката, не върху нея. За климатика - не съм опитвал така. Но си мисля, че по-концентрирана топлина ще изпарява по-бързо. докато при климатика температурата на потока не е толкова висока, но потокът е относително постоянен. Както и да е.
nikolovvd - майстор
Предложи на комшийката да си суши прането при теб! А и на другите съседки. Много ще са доволни.
Друг вариант е да разпръскваш вода във вид на мъгла. По морето слагат такива системи за оросяване през лятото. Тогава ще можеш да вдигнеш влажността достатъчно, за да отглеждаш дори марихуана. :weedman:

Тема "Сух въздух - овлажняване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: