От мобилни телефони до цифрови камери
kosata - специалист
Въпросният SMD транзистор усилва сигнала в едно дистанционно на една мини система SONY.Не мога да го намеря по магазините.Приемам всякакви идеи за замяна или евентуалното му намиране ! Транзистора е с вградени резистори!
shadow__01 - майстор
Може да опиташ някой от тези http://elimex.bg/search.html?phrase=DTC143 Това, че някои букви не съвпадат, не значи, че няма да стане.
hidrazin - майстор
Не са същите. Тези или нямат вътрешен резистор между база и емитер или стойностите са коренно различни от неговите. На него му трябва DTC143Z или KRC106M. При тях към базата е 4,7 килоома и между база и емитер 47 килоома. Нищо обаче не му пречи да сложи какъв да е SMD транзистор с външен делител. Само дето не разбрах как е разбрал че е изгорял и дали въобще е така. Тези по принцип не горят. :?
Ама нищо не му пречи да опита и с някое друго DTC... Струват стотинки все пак и е в някакво дистанционно от общ характер.
:partyman:
kosata - специалист
Благодаря за насоките!
kosata - специалист
Проблема е решен!Грешно съм набедил транзисторчето, оказа се едва доловимо спукване на платката,вероятно от множеството изпускания от страна на собственника на дистанционното! :-D
hidrazin - майстор
Честито! Аз по-горе съм писал че почти никога не горят ама ....
:partyman:

Тема "проблем с транзистор DTC143ZUB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: