• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:-D Аз предлагам да се монтира ламбда сонда , и газанализатор :? не може така.
ttttttd - специалист
За последен път го пиша защото никой просто не чете.Предната решетка се избира докато котела или камината не достигнат максималния капацитет и удоволетворяващия ви разход.От там на сетне не се сменя.Клапата под нивото на комина регулира тягата и толкоз.

Видях че доста от форумците неразбират че по време на работа неможеш да сменяш решетката и за какво тичане до горелката говорят не знам.Но вече ми е смешно :-D :-D :-D :-D :-D Просто не се чете и това е.

Дали да не потърся тук от форума човек който има приятен глас да направиме едно филче с всички възможни обяснения? ,,И ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ДИЛЕМАТА,,

Ставам отивам да правиме 4 трите кошнички за вчерашните горелки.Чао.
joro39 - специалист
Аз без малко да са бутна с една горелка за около 1800 лв ,но купих една къща и са размина покупката ,защото има много дърва за горене .Днес пак работих по горелката всъщност тази която пускам снимки ми е третата втората почнах с профил 100х60 но не ми хареса затова нарязах 3мм ламарина и сътворих това;
Прикачен файл:
2013-12-13-812.jpg
Прикачен файл:
2013-12-13-811.jpg
Прикачен файл:
2013-12-13-812.jpg
,ако имате забележки сега е момента.
joro39 - специалист
90х 76 мм и дължина 36см отворите на решетката са 8 мм
Последна промяна от joro39 на пет дек 13, 2013 9:13 pm, променено общо 1 път.
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
покажете как работят монтирани на котле или печка , температури ,разход и тем подобни , снега идва губя време. :)
Филме, уж специалист го даваш а един разход не можеш да си сметнеш. Разхода не зависи от горелката а от това какво и колко ще топлиш. Знаеш колко кВт са 1 кило пелети, прецени си колко ще ти усвой притито и ще получиш верния отговор.
Човека каза че като я напаснеш към котела или печката и комина си е като всяка нормална горелка - оползотворява си над 95% от горивото. Друг е въпроса колко ще хванеш от тия проценти с притито.
filmatoplo - майстор
:-D Стига бе нищо не мога да сметна за Притито , нали ти казвам че е одмък примък , разхода му е не контролируем ден с ден не си прилича , дървата различни по вид (цер,мише,габър ),форма,влага и тем подобни .Исках да ми кажат наготово ориентировачно разход -500 грама ли , кило ли , да си направя сметката от тази измишльотина дали ще ми свърши работа , те да не ползват сметки , пък като гледам руснаците колко ползват :-D .Само предполагам колко ми са топлозагубите -около 4-5 клв сега , под нулата се покачват .
шоп - майстор
Руснаците са много напред и много задружни по форумите. Който поразбира руски може да погледне

http://krainamaystriv.com/forums/37/

една малка вселена.
това им е само раздела за котли. Има за четене, схеми, снимки, самоделки....
Bate_Pavka - напреднал
шоп написа:
Руснаците са много напред и много задружни по форумите. Който поразбира руски може да погледне

http://krainamaystriv.com/forums/37/

една малка вселена.
това им е само раздела за котли. Има за четене, схеми, снимки, самоделки....
Така е , и като дават нещо го дават количествено и качествено пример: http://krainamaystriv.com/threads/14972/
saraneron - специалист
Филмче, я се стегни малко ,прегледай клипчетата В ТУБАТА и вземи един лист и рисувай ,ИМАШ НАБИТО око,проблемът при теб е ,че се нуждаеш понякога от малка мощност примерно 2-3 киловата за няколко часа или за ден-два ,което е проблем според мен ,защото незная как ще се поддържа горенето на една шепа пилети за един час, ако това го решиш, нагоре мощностите не са проблем, зная, че имаш и флекс и електрожен и най-вече мерак и златни ръце, ми то е като да си направиш ярмомелка ,ако не ти хареса нещо режеш и така,за Прити не са направили още ,което означава ,че ще си първи и ще се наложи да експериментираш. Скоро клипче няма да видиш ,защото нещата не са доизкусурени, говори се за клапа на комина, ама само теоретично ,какво ще е реялно трябва да почакаш до пролетта за реялни резултати.Какво ще кажеш, ако сложиш вентилатор горе на комина с променливи обороти и да го командиш от термостат в апартамента ,примерно, ето едно ново предложение ,което може да се обмисли, няма пушек долу , гаранция!Вместо с налягане работиш с вакум!Давам ти и идея, която ще ти даде реялен резултат !Изчистваш си камината Прити идеялно.И виждаш, че вече имаш решетката на дъното, но е много голяма.Вземаш лист ламарина ,каквато имаш ,колкото по-тънка по лесно се реже ,все пак това ще е експеримент и го правиш по размера на скарата така ,че да я покрива идеялно,после на подходящото място според теб изрязваш отвор, правоъгълник,окръжност..... с площ примерно 6/6 , 7/7 ,8/8 см.или друг или си правиш набор от такива бленди или две ламаринки допълнително и с тях ще променяш отвора. Ето ,че горалката е готова ,слагаш листа ламарина върху решетката ,уплътняваш с алум. фолио или пясък или и двете да не губиш тяга по ръбовете на ламарината/тягата да минава само през дупката, насипваш една купчинка пилети, които си ги измерваш колко тежат и палиш с горелката отдоло от към скарата, чекмеджето за пепел или го махаш или го отваряш докрай ,загряваш и кюнците с газовата горелма за мимута две да се създаде тяга....Ако искаш да сложиш повече пилети правиш от ламарина около 2-3 см. борд около дупката и си готов, дори ,когато правиш дупката може да огънеш нагоре 2-3 см и ще събира повече пелети.Сега май нямаш пилети и ще чакаме да си купиш!Там е другата тръпка :roll: Като изгориш човалчето теглиш чертата и споделяш, е огънят трябва да се контролира и през 10-15мин. да се досипва малко и чевръсто!Успех!
Последна промяна от saraneron на съб дек 14, 2013 4:18 pm, променено общо 3 пъти.
Radoslaw - специалист
joro39 написа:
Аз без малко да са бутна с една горелка за около 1800 лв ,но купих една къща и са размина покупката ,защото има много дърва за горене .Днес пак работих по горелката всъщност тази която пускам снимки ми е третата втората почнах с профил 100х60 но не ми хареса затова нарязах 3мм ламарина и сътворих това;
Прикачен файл:
2013-12-13-812.jpg
Прикачен файл:
2013-12-13-811.jpg
Прикачен файл:
2013-12-13-812.jpg
,ако имате забележки сега е момента.

ВИЖДАМ,че си взел присърце идеята и си на път да я реализираш.какво ще кажеш ако все пак се монтира вентилатор на предния капак.С регилиране на притока на въздух разбира се.В началниа момент подаването ще баде по голямо докато се разпалят пелетите,след това притока може и да с е намали.Доколкото си спомням ,главния конструктор отхвърля идеята по финансови причини.Преди година тарсих точно такъв вентилатор и цената ,на която го намерих беше 130 лв.Е ще трябва някои и друг лев и за регулиране на оборотите.В този случай ,няма ли да може мощноста да се регулира в доста по големи граници и да отпадне необходимоста от смяна на пластините?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: