• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Без да познавам този продукт (ел. одеало),
Колкото и да не го познаваш този продукт, нали не си представяш,че това одеало е от ламарина.
hidrazin - майстор
:) ДТЗ-то там няма да свърши никаква работа. Е, може би ако спите здраво стиснали тръбите за парното или заземителен кабел вързан за единия крак. :-D
:partyman:
moimoimoi - майстор
защо няма да свърши работа дтз-то?
при разлика на тока в фазовия и нулевия проводник по голяма от 10/30 милиАмпера трябва да изключи,това е все едно да пипнеш фазата в контакта,дтз-то трябва да изключи мисля аз,ще те тресне ток,но няма да е фатално

Прикачен файл

без име.JPG
без име.JPG (28.93 KиБ) Видяна 3072 пъти
fikata - майстор
hidrazin написа:
:) ДТЗ-то там няма да свърши никаква работа. Е, може би ако спите здраво стиснали тръбите за парното или заземителен кабел вързан за единия крак. :-D
hidrazin вече ти е отговорил предварително :-D
todortv - майстор
Е сега, по тоя въпрос може да се изпишат няколко страници.
Дали ще изключи или не е свързано с условия, за единия и другия случай.
Обаче със ДТЗ риска е малко по-малък и далече от нулев. :-D
hidrazin - майстор
Мдааа... Някои услови и госта невероятни. Хубавите одеяла си личат и не са никак евтини. Имам едно мисля Холландско. Пробвах го в плевенския студ, но не ми допада.
lecki - специалист
Ами къде мога да намеря Ел. одеяло на 12В с трансформатор и изправител :?
shadow__01 - майстор
Не искам да плаша никого, но намерих това то 2011 http://www.ipernik.com/novini/kriminale ... nin?page=5
Колко ли хора спят с такива одеала и дали разбират рисковете?
За 12V може да се потърси някое за автомобил, но трудно се намират.
http://www.amazon.com/RoadPro-12V-Elect ... B0015ZZFKO
lecki - специалист
Благодаря за линка, не се бях сетил за автомобилно.
За питащия - наи-добрата защита 12В, постоянен ток и с разделителен трансформатор.
и от мен едно :partyman: само не прекаляваите!
Последна промяна от lecki_old на съб дек 14, 2013 11:36 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Ей, мушмуроци, като ви е страх от мечки, не ходете в гората! Стига сте психясвали хората с вашите ментални страхове. Знаете ли колко е опасно да се пресичат улиците и колко смъртни случаи има на година? Ако тръгна да търся новини и клипове ще се откажете ли да излизате от къщи? Тока е опасен когато тялото на човек е в контакт и с двата полюса на токоизточника. Когато сте на леглото и докоснете фаза, няма и да разберете. нали няма нула. Друг е въпроса ако сте параноици дали в страха си не сте си заземили или занулили леглото, матрака и дистанционното на телевизора. Препоръчвам да занулите и пуловери и блузи от изкуствени материи, че знаете ли какво високо напрежение генерират при събличане. Може на някой да му спре пейсмейкъра. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "електрическо одеало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: