• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Не искам да плаша никого, но намерих това то 2011 http://www.ipernik.com...
Стига с тия пернишки голфове, одяла и прочие... :-D Да не ги плашел? Ами ти някои може да им докараш истеричен припадък! :lol:
Ти май си от тия дето психясват простоватите хора? В другата тема - надписвали им сметките, тук - направо горят като китайски (пернишки) фойерверки.
Ами то в банята като се подхлъзнеш може да си праснеш главата в мивката и направо в моргата. Сега какво? Хората да вземат и да не се къпят ли?
Прасета не може, а кучета и котки може! Айде де…
Аман от параноици!!! Стой си в къщи, не ползвай ток, не си карай колата, яж само суха и готова храна, не си таковай жената ... и пак гаранция - Франция. Не знаеш от къде ще ти дойде.
Това всичкото по-горе не означава да сме нехайни и да пренебрегваме мерките за безопасност!!! Просто живота е пресметнат риск и късмет.
:partyman:
moimoimoi - майстор
правих малко опити и ето какво се получи
сложих дтз 30 милиампера и реших да видя дали ще ме тресне яко тока ако докосна само фазовия проводник след дтз-то,може би щото бях на леглото на одеалото пробвах 1-2 пъти но ток не ме тресна и дтз-то не изключи
при което в мен се породи въпроса А дали работи дтз-то,ново на шнайдер е
и взех да търся консуматори с малък ток на консумация за да направя опити,и така стигнах до зарядното за телефона,без телефон консумира 0.3 милиампера
с един телефон 6.6милиампера а с друг 9.7 милиампера
и така фазата я взимам след дтз-то а нулата преди дтз-то
при телефона с 9.7 милиампера изключва веднага
при телефона с 6.6 милиампера изключва след около 1 секунда

мисля да направя и един тест при който да променям плавно консумацията да видя при какви стойности на тока не изключва
DMN - майстор
И аз си правих преди време почти същите опити като теб с едно ДТЗ. Наистина няма да ти помогне за одеялото както вече си разбрал. И аз исках да си направя нещо подобно. Стъпил на килим при докосване на фазата през ДТЗ не усетих нищо, то естествено не изключи. Не трябва май много да ги пишем тия работи, че току виж някой взел да прави същите опити без да е много в час с безопасността :-D А за плавната консумация, тук имаше един вид погрешно свързване, при който ДТЗ не изключва:
https://www.youtube.com/watch?v=OIuiD_mU6i0
А иначе имам братовчедка, на която одеялото й се беше запалило както спи, слава богу без пострадали,но добре че е била майка й, която е усетила дима.
hidrazin - майстор
moimoimoi написа:
... бях на леглото на одеалото пробвах 1-2 пъти но ток не ме тресна и дтз-то не изключи...
Сега стана ли ти ясно защо няма смисъл? А за ДТЗ-то не се притеснявай - работи си. Просто картинката ти е непълна. Ръчичката добре. Бара фазата. Сега нарисувай от къде на къде ще протече тока и всичко ще си дойде на мястото.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 38#p561622
Наистина одеялата са много по-опасни от към пожар, отколкото от към токов удар. Това за пожара образно и сравнително казано. Естествено винаги е по-добре да е през ДТЗ. Поне няма да навреди.
fikata - майстор
Имам едно мисля Холландско. Пробвах го в плевенския студ, но не ми допада.
Как ще ти допадне като неговите размери 120х120 см са за бебе. :-D
hidrazin - майстор
Не е въпроса какъв е размера. Не ми харесва като усещане. Топло ти е на тялото, но дишаш студен въздух. И от къде реши че е 120х120? Между другото наистина имам и такова.
MamaMy - майстор
DMN написа:
... Не трябва май много да ги пишем тия работи, че току виж някой взел да прави същите опити без да е много в час с безопасността ...
Шлосерът бай Ставри познаваше правилата за безопасност като трите си пръста...
:wink:
fikata - майстор
Между другото наистина имам и такова.
Вече се беше похвалил на друго място. :prost:
hidrazin - майстор
:? Ба си. Как ги помниш тия работи? Възможно е ако и друг път е ставало дума.
moimoimoi - майстор
hidrazin написа:
Сега стана ли ти ясно защо няма смисъл? А за ДТЗ-то не се притеснявай - работи си. Просто картинката ти е непълна. Ръчичката добре. Бара фазата. Сега нарисувай от къде на къде ще протече тока и всичко ще си дойде на мястото.
e то ако няма накъде да протече ток какъв е проблема да си седиш с потенциал 220 волта?нима на птиците дето кацат по жиците на 20киловолта им има нещо?

дтз-то трябва да сработи ако има накъде и протече ток
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "електрическо одеало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: