Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Profi Stroi - специалист
1111
Последна промяна от Profi Stroi на съб фев 23, 2008 8:44 pm, променено общо 1 път.
tokuro - напреднал
колега ,не съм сигурен че точно така се процедира с "STUKO VENECIANO",защото и аз съм правил и то в Италия . там се прави по друг начин и е по бърз и лесен :lol: :lol: :lol:
Profi Stroi - специалист
Не казвам че това е масова практика
Ако питаш мен самия материал даже не е такъв
Но на фона на предлаганите услуги и материали такъв е начина
Ако имаш по добро предложение и описание ще се радвам да го разбера както аз и останалите
А според мен след като така я правим вече N. - ти брой пъти става макар и трудно според твое виждане
Кажи лесния начин а аз ще поръчам касата с студено пиво
tokuro - напреднал
AAA, не си продавам майсторлъка за каса бира :lol: :lol: но ако искаш може да се видиме и да обмениме опит :lol:
Natalka - специалист
В Италия - Stucco Veneziano е на акрилна основа и в по-голямата си част се нанася с шпатула/ шпакла с различен размер в зависимост от исканата от клиента шарка. Колкото е по-малко и по-тясна шпатулата, толкова цената за труд е по-висока. Мазилката, която е показал Профи, по мое мнение е на варова основа. А техниките на нанасяне могат да бъдат много, пак зависи какъв краен резултат се търси.

Прикачен файл

2906_1.jpg
Това е на варова основа и нанасяно с шпатула:
2906_1.jpg (57.26 KиБ) Видяна 16013 пъти

Прикачен файл

3042_1.jpg
Това е нанасяно с маламашка
3042_1.jpg (51.57 KиБ) Видяна 16013 пъти
Profi Stroi - специалист
Мазилката не е на варова основа
Дори и по миризмата можеш да отсъдиш това че е на акрилна според мен
Можеш да си убедена в това
Довечера като кача останалите снимки ще видиш и самия процес на нанасяне и на останалите ръце като обещавам да се постарая и да снимам за да кача вида и състава на мазилката
aromat - специалист
ето едно клипче за нанасяне на венецианска мазилка - първото по ред, изчакайте рекламата
http://www.hgtv.com/hgtv/video_guide/
Natalka - специалист
Извода, че е на варова основа си направих от думите те, че е много крехка и финна, а акрилната мазилка е много по-здрава и устойчива от варовата. В грешка съм, явно! Сори. :-D
само искам парво да ви кажа че няма никакво значение с какав материал се прави"варово или акрилно"а по скоро от кадърноста и опита на маистора защото това си е цяло изкуство и отнема години да го усаваршенстваш до максимум.сега щте ви дам един саит да видите много добро изпалнение на венецианска мазилка.
http://www.daskalovidizain.com/
сами ще се убедите ако малко поне си имате някаква представа.

Тема "Венецианска мазилка тип Styko - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: