От мобилни телефони до цифрови камери
s_toshkov - специалист
Здравейте

Имам в колата монтирано едно китайско предполагам 2 дин Модела е добър - gps, dvd, радио, блутут, НО няма естественно цифрова телевизия .Всико си му работи добре , но откакто цифровизираха телефизията увиснах ........-прикачам снимки на модела отпред, както и задната страна с липсващите букси

Купих си едно декодерче, като го свържа с HDMI кабел работи перфектно към домашният телевизор -във Варна хваща перфектно 11 канала .

Направих един коаксиален кабел с мъжка и женаска букса - страната с женската букса включвам в декодера , страната с мъжката букса включвам в телевизора във антениятт вход -пускам търсене не успява да маери нищо !!!С HDMI кабела работи перфектно с коаксиалния не иска зашо така ????Телевизора но които пробвам е ЛСД филипс без цифров тунер - подобно на китайското 2 дин в колата

Декодерчето е много добро , има заахранване на 12 волта и искам да го монтирам в колата , но не става и не става........

Проблема е че на 2 дин единственият вход който имам е антениият (вижда се от снимките 3 снимка).Би трябвало да имам и една букса с много чинчове за аудио и видео , камери и т.н. но при мен така липсва - така взех колата с монтирана мултимедия , но тази букса този които я е монтирал предполагам не му е трябвала и не я е сложил .-предполагам буксата е нещо подобно на картини 9 и 10 ( те са смъкнати от нета- аз ги нямам тези букси , но предполагам точно те ми трябват )

Имам 3 въпроса :
1,Без въпросната букса мога ли по някакъв начин да свържа този декодер към мултимедията в колата и да настроя телевизорчето така че да работи ?С някакви кабели , преходници или т.н.От какво към какво ?

2,От къде мога да си нямера такава букса с много чинчове и да го свържа по нормалният "цивилизован" начин с кабли е с чинчове -предполагам тогава и качеството ще е много по-добро

3,Ако не успея да намеря отговор на орвите 2 въпроса възможно ли е накой "жичкаджия " във Варна да отвори тази млтимедия и да ми запой само тези чинчове който са ми нъжни направо от платката за да мога да ги свържа ???(ако имате някой в предвид пишете ако желаете на лично съобщение телефони или други за връзка)

Това е спецификацията на декодера :

Основни характеристики

- Насладете се на перфектна картина без смущения

- Направете пауза докато гледате

- Запишете любимите си предавания

- Възпроизвеждане на филми със субтитри на български език

- Съвместим с телевизори поддържащи HDMI, RCA (чинчове)

- Захранване за 12V включено в комплекта

- Подходящ за употреба в автомобил / каравана и в домашни условия

Технически характеристики

- Изходи за свързване: HDMI, RCA (чинчове), коаксиален изход за звук

- Видео декодиране: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264

- Видео резолюция: PAL 720x576 / NTSC 720x480, 1080i, 1080P

- Режим на картината: 16:9, 4:3

- Телетекст

- Аудио декодиране: MP3, AAC, WMA

- Звуков поток: Stereo, Mono

- Напрежение 12V, 1A - Консумирана мощност: <18 W Max

Комплекта съдържа

- Дистанционно управлeние

- Адаптор 220V

- Адаптор 12V

- Антена

- Разклонител за автомобилна запалка с 2 гнезда

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (110.18 KиБ) Видяна 2914 пъти

Прикачен файл

10.jpg
10.jpg (73.3 KиБ) Видяна 2914 пъти

Прикачен файл

9.jpg
9.jpg (88.69 KиБ) Видяна 2914 пъти

Прикачен файл

7.jpg
7.jpg (18.58 KиБ) Видяна 2914 пъти
hidrazin - майстор
s_toshkov написа:
Направих един коаксиален кабел с мъжка и женаска букса - страната с женската букса включвам в декодера , страната с мъжката букса включвам в телевизора във антениятт вход -пускам търсене не успява да маери нищо !!!С HDMI кабела работи перфектно с коаксиалния не иска зашо така ????Т
Така нищо няма да стане. Декодерчето ти няма модулатор. Това дето пише на декодерчето ANT OUT е същия сигнал от антената. Това дето си направил е същото да праснеш антената направо в мултимедията.
Ще трябва да си намериш такава букса или някъде направо да ти запоят кабели, както сам си се досетил.
:partyman:
MamaMy - майстор
Другият вариант е да си намериш декодерче със RF модулатор като този
http://www.strong.tv/bg/products/receiv ... n/srt-8113
s_toshkov - специалист
Декодерче вече купих , сега май ми е по-важно да намеря букса . Къде да търся такова чудо ?
hidrazin - майстор
Що си мисля че тази е като твоята?
Автомобилна букса преход PANASONIC 16D
Естествено няма да ползваш целия преход а само буксата и на нея ще се запоят необходимите кабели. Сега остава да си намериш описанието на медията и да видиш кой пин за какво е. :)
:partyman:
можеш да изкараш от старо видео РФ модулатора и да решиш проблема .,,обикновено е една ламаринена кутиика ...малко по голяма от кибрит...

Тема "Как да свържа ТВ от китайски 2дин с декодер за цифрова ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: