Всички имаме коли, нали ?
stancho123 - специалист
Хора някой може ли да ми каже как да си проверя алтернатора?Правих всякакви проверки по колата за идващия сезон за да не остана на пътя, но и това искам да направя.
Имам единствено мултицет.
Знам, че се включват фаровете и се мери волтажа, но ако акумулатора е умрял влияе ли това на резултатите?
Моля за помощ защото в сервиза искаха да махат някакво капаче на алтернатора и не успяха, а отделно искаха 10лв.
hidrazin - майстор
С читав акумулатор се мери по принцип.
:partyman:
stancho123 - специалист
Значи трябва да премеря волтажа на запалена кола и пуснати фарове ли?Колко трябва да показва?
ivanovbg - майстор
От 13,8 до 14,4волта. Зависи от колата. А и от мултицета също :wink: :partyman:
pipilica - майстор
Трябва да показва 13,8-14,5 волта. Първо мериш на ниски обороти с пуснати фарове после дигаш обороти и гледаш уреда не трябва да повече от 14,5 ще съсипеш акумулатора ако е повече. Ако е по-малко от 13,8 няма да се дозарежда и след време ще падне.
ArturDent - Почти Безобиден
Мери се с пуснато де що има - фарове, подгреви на стъкла, огледала, вентилатора в последна позиция.
рашкета - специалист
Опаааааа Артъре не се оливай.Фарове на къси е достатъчно.Волтажа е указан, а високите обороти на които се задържа са около 2500.
ArturDent - Почти Безобиден
рашкета, 2500 за к'во ?!
Бензин или дизел ?!
рашкета - специалист
Нафтата е за отопление приятел.....ха ха ха ха
Чаро - Акълия
Рашкааа, газта е за готвене :lol:

Мери и без фарове и със фарове и парно и нагреватели... Колата трябва да зарежда нормално и на ниски обороти!

Тема "Как да си премеря алтернатора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: