• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
juvesan - специалист
Здравейте, искам да попитам относно винтоверт gsr18 v li t.e ето този: http://www.bosch-professional.com/bg/bg ... 694-ocs-p/
Решихме да сменим няклолко Метабо импулс с тези машинарии, дадоха ги с батерии 3 броя, куфар и т.н... Някога ядохме големи дървета със скапаняшките батерии на бош ( как си отиват бързо винаги по ВАША вина) , но сега викаме: е , нали са 3 броя - не може да е толкова зле... обаче ето , за няма и 3 месеца патронниците на 2 от машинките започват да "изпускат" малките бургии - не ги затягат добре и имат склоност да превъртат. оплакахме се и какво - патроника бил направен да предпазва бургиите от повреда и вътре някакви сачмички се заклинвали , някакви зъбчета се износвали дрън дрън пляс... :vom: смяна на патронник за 56 лева ( ако не е 65 ) по НАША вина - нали е консуматив и ..ето ти малка студена чаша с вода... :проба: И питам аз - има ли някой с посочения модел и как се държи при него? За информация - аз отказах бошовската чудесия , взеха ми хилти и там нямам такива проблеми, от което съдя, че не е от "задмашинното устройство" и все пак , ако някой има идея нека каже....
EDI - майстор
Аз имам GSR 18-2-Li, вече 2 години и половина.Доста работя с него, но не професионално.До сега никакви проблеми нямам нито с патронника, нито с батериите.Тормозил съм го с видии 150-180Х6 без разпробиване в чам, не съм имал проблеми.
juvesan - специалист
EDI написа:
Аз имам GSR 18-2-Li, вече 2 години и половина.Доста работя с него, но не професионално.До сега никакви проблеми нямам нито с патронника, нито с батериите.Тормозил съм го с видии 150-180Х6 без разпробиване в чам, не съм имал проблеми.
Дотук добре... ако се ползва за завиване на видии в дърво ( в нашият случай го ползват за завиване на самопробивни винтове за ламарина ( термопанел) също става но.. решават за захванат бургия 3 ( 4.2) за да сложат някой нит и точно тогава започва елемента на веселбата.. може ли да се каже, че не си слагал подобна бургия в патронника ...скоро ?
EDI - майстор
А, слагал съм, но метал пробивам рядко.Най-вече дърво.
juvesan - специалист
EDI написа:
А, слагал съм, но метал пробивам рядко.Най-вече дърво.
Мдаа... така е различно.. Не случайно споменавам толкова малки размери на свредлата - защото там патронника е много близо до пълното си "затваряне" и настъпва някакъв проблем.. при нас... :axe:
estorm - специалист
mitko64 написа:
Обмислях такъв проект- редукторна приставка към перфоратор за разбъркване от карантиите на автомобилен стартер, но си купих миксер и се отказах.
Колега разкажи за идеята. Интересувам се дали чрез подобно приспособяване мога да измъкна мощност на въртене превъзхождаща масовите евтини бъркалки.
mitko64 - майстор
Нещо като от клипа, поместено в тръба, която завършва на Ф43, разцепена частично в края, със заварени ушички за пристягане за шийката на перфоратора. С изрязани прозорчета за частичен достъп до заключващата муфа. На редуктора от едната страна заварена опашка SDSplus, а от другата при ниските обороти, заварена втулка с нарязана резба вътрешна М14, за бъркалка.Всичко това понеже не ми се мъкнеха по няколко машини. Сега купих една двувитлова бъркалка, направо е като хеликоптер чинуик. Две торби мазилка по 40кг. ги прави на пастет за 5 мин.
estorm - специалист
Аз рядко бъркам гъста и тежка смес. Затова не ми се иска да мъкна още една обемиста и тежка машина. Днес имаше една страхотна на пазара за 60 лв като и гледах обема на редуктора с големите дръжки отстрани и размера на бъркалката сигурно и за бетон ставаше :-D Предпочитам да имам под ръка някакво приспособление като този планетарен редуктор защото винаги ми е под ръка перфоратора и това ще ме уреди . Пък и стартер имам трябва да видя дали ще измисля нещо.
mitko64 - майстор
Не всички стартери са с редуктор. Аз разглобих два - от юмз и ифа мисля, и имаха само бендикс. Иначе става и от акум. гайковерт или винтоверт, стига да няма пласмаси. А иначе бетон редовно си бъркам по 60-70л., но внимавам за фракциите, ако има нещо едро и го защипе между витлата, не ми се мисли.
ZEDYCUS - майстор
Миналия месец си ремонтирах стартера на Пасата, с редуктор е. Метални са само малките колелета, планетата е пластмасова. Само на дизелите са с редуктор доколкото знам.

Прикачен файл

СТАРТЕР ПАСАТ.JPG
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: