Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ldr
Здравейте!
От години чета за развлечение тук. Но дойде и момента в който трябва да я захващам.
Става дума за панелна стая 345х345.
Прикачен файл:
qqqqqqq.jpg
qqqqqqq.jpg (61.66 KиБ) Видяна 3377 пъти
Предполагам разбирате, но все пак да кажа, че синьото е УД, зеленото ЦД, а черното са директни окачвачи. Аз лично така го виждам, но ако по-вещите ме поправите, с радост бих се вслушал в съветите ви. А основния въпрос е ще го бъде ли И нали е възможно след изграждането на тази конструкция, директно да редя картона по нея, без повече ЦД профили?
EDI - майстор
Тези 70 см ми се виждат много между СД-тата.
stiv1961 - майстор
Има една скорошна тема с пропаднал таван, да не си следващия :) Има много писано из форума, потърси и ще намериш. Както казва Еди разстоянието м/у ЦД-тата е голямо. От тук нататък специалистите по окачени тавани ще те разпънат да те убеждават колко си некадърен. Директните окачвачи ги фиксирай с анкери.От мен толкоз.... че и мен ще настъпят :-D
ldr
Благодаря за отговорите. Прегледах и другата тема. Значи ще ги правя през 50см и ще слагам ЦД-та и в другото направлене, с помощта на побългарената кръстачка :)
jekasus - майстор
Още един "спасен" таван :-D и нехвърлени пари на вятъра :-D
chapara - майстор
Обърна ли внимание на дебелината на картона :?:
stiv1961 - майстор
viewtopic.php?f=48&t=37850
Тук е обяснено простичко, със снимки, без излишно спамерство :) Води се от тези напътствия и проблем няма да имаш. Успех :)
skuzo - специалист
Да попитам на гредоред окачвачите с какво ги хващате?
tanosliven - специалист
stiv1961 написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 48&t=37850
Тук е обяснено простичко, със снимки, без излишно спамерство :) Води се от тези напътствия и проблем няма да имаш. Успех :)
Абе то хубави снимките но и там ще има пропадане -гипсокартона се среща на желязо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Профила неслучайно е 6см широк-3см за едната и 3 за другата, в KNAUF си го пише така.
tanosliven - специалист
skuzo написа:
Да попитам на гредоред окачвачите с какво ги хващате?
Това е най -лесното хващане -със парчета профили

Тема "Поредния с въпросите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: