• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
За конденза ми стана ясно,само че като му сложа в 10 вечерта сутринта към 5 пада температурата на водата пада до към 50 градуса,защото не искам да ставам и да му слагам пак като в стаите е 27 градуса и без това в 6:30 като стана за работа още не е изгоряло и му дослагам,та като падне температурата се получава конденз и прокапва от снадките на кюнците.За тази цел ми трябва някъкво прословуто тиксо за камини дето издържа на повечко градуси,но за съжаление тук в Плевен обиколих на всякъде където продават котли и камини,също така и в големите вериги Практикер,баумакс и т.н. и намерих само едно,което издържа до 80 градуса но то не става,защото се свива и осмърдява навсякъде,ама нищо не мога да направя,защото никой не ще да каже как мога да се сдобия с такова за камини или както там се нарича високотемпературното тиксо.Ти кое точно не разбра? :|
LazarGanev - "Велик майстор"
Конденз не се бори с такова тиксо. Иначе Espase ти е градски, може да ти помогне в намирането
kalin72 - майстор
Пишлигаре, изолирай си кюнците с каменна вата, за да нямаш конденз, и чети форума, темите за котли с твърдо гориво основно, там пише кое как става :)
vrangelov - специалист
pi6ligara написа:
За конденза ми стана ясно... Ти кое точно не разбра? :|

Не разбрах защо питаш за алуминиево тиксо, след като ти е станало ясно.
Трябва да бъде вдигната температурата на водата в камината!

P.S. С Калин сме писали заедно. Виж и неговият вариант!
pi6ligara - специалист
Знам бе хора,но както съм писал по-назад ако сте видяли аз нямам място за буфер,а не мога дадържа котела постоянно над 70 C защото в стаите става 30 C и не се живее.При така създалата се ситуация решението ми е не да се боря с конденза,а да овия снадките с това тиксо(още не знам какво е)и конденза да ходи в котела,а него ще го чистя по-често и така.
kalin72 - майстор
pi6ligara написа:
Знам бе хора,но както съм писал по-назад ако сте видяли аз нямам място за буфер,а не мога дадържа котела постоянно над 70 C защото в стаите става 30 C и не се живее.При така създалата се ситуация решението ми е не да се боря с конденза,а да овия снадките с това тиксо(още не знам какво е)и конденза да ходи в котела,а него ще го чистя по-често и така.
Много погрешен ход ще е това, ама ти си знаеш...
Аз също нямам място за буфер, но съм сложил трипътен винтил, с който пускам само определена температура към радиаторите, а към котела връщащата вода е винаги над 55 градуса.
Що не четеш темите??
pi6ligara - специалист
За трипътния вентил не съм чел,но ще прочета.Скъпичък ли е?
kalin72 - майстор
pi6ligara написа:
За трипътния вентил не съм чел,но ще прочета.Скъпичък ли е?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 10&t=35564
pi6ligara - специалист
Май няма да стане така работата,по скоро ще трябва да извикам някой да види и да каже какво ще трябва.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: