Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bulhomes2 - майстор
Ако ми предстоеше направа на циркуляр, бих си го направил така
Прикачен файл:
36012439_1_800x600.jpg
36012439_1_800x600.jpg (75.02 KиБ) Видяна 2947 пъти
Дръжката е казанче за масло за веригата.
bigdragon - майстор
Моята Щилка работи на 13 000 оборота за минута, а на празен ход 2 600 оборота. В някои каталози дават и линейна скорост на веригата.
Това приспособление за да ползва пълните възможности на веригата е необходим повишаващ редуктор (мултипликатор) с предавателно число 1:4 при двигател с 3 000 оборота за минута, мощността на двигателя би трябвало да стигне. Не че и така не става, но производителността не е тази, която можеш да постигнеш с тази шина и верига...

ПП Не знам как е реализирана безопасността, но при тези машини тя е на първо място.
ВЕрвайте ми...
ferrari4456 - специалист
Това ми изглежда доста опасно и не рентабилно.Какво повече ми дава или нещо друго?
Не ми харесва, все пак за да направиш нещо то трябва да те грабне.Тази машина ми прилича на преправена.Пък и като гледам не е въобще безопасна.

Отдавна исках да питам нещо.В момента стартирането на машината става с обикновен трижилен кабел, слагаш в контакта и тръгва.Исках да купя от онези големите бутони за включване и изключване.Питах едни в една борса и имаха подобен и ми казаха, че за мотор с такава мощност ще залепне копчето и трябвало да се свъжре по начин за да е контрола с включването след кондензаторите.Така ли е и ако можете ми препоръчайте някакъв по стабилен бутон за това?
Благодаря предварително!
Илчо Илиев - майстор
bigdragon написа:
Моята Щилка работи на 13 000 оборота за минута, а на празен ход 2 600 оборота. В някои каталози дават и линейна скорост на веригата.
Това приспособление за да ползва пълните възможности на веригата е необходим повишаващ редуктор (мултипликатор) с предавателно число 1:4 при двигател с 3 000 оборота за минута, мощността на двигателя би трябвало да стигне. Не че и така не става, но производителността не е тази, която можеш да постигнеш с тази шина и верига...

ПП Не знам как е реализирана безопасността, но при тези машини тя е на първо място.
ВЕрвайте ми...
Само за оборотите ще споря....
Ако вземеш шина и верига от Дружба/Урал, смятам,че няма да са ниски оборотите....на руските вериги зъбите са много по-на гъсто, особено с правите зъби...
А за безопасността, тряя да си доста луд за работиш с такава машина :?
bulhomes2 - майстор
Що бе? Какво му е по-различното от циркуляра? Според мен работещия е от страната на мотора. И си мисля, че бих му направил един изключвател като е вдигната веригата да гаси мотора. Говоря от моята камбанария, че предпочитам да ползвам трифазни двигатели, а те нямат пускова намотка и центробежен регулатор. Я някой специалист по моторите да каже трифазния бърка ли го често включване и изключване!
ferrari4456 - специалист
Аз си мисля, че човека седи отпред отляво на снимката, тоест от другата страна на мотора.Малко да се спънеш и хоп къде ми е кракът...Опасна работа си е.Както се каза по нагоре, само луди режат с такива...
bulhomes2 - майстор
Според мен казанчето е ръчката, която вдига шината. Много по-удобно е да си до нея.

Тема "Направа на машина за рязане на дърва за огрев" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: