• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 68
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Според мен нищо прекалено сложно няма да оцелее дълго в прахта :-). Идеята е че може да ти затрябва лифт :-).
Имах маса с винт отгоре не ми беше удобна, само теснотията ме спира да направя показаното от мен :-).
monilan - специалист
Здравейте. Днес ходих да видя една маса за оберфреза в ХЕС2000. Изглежда много добре, цената и е 120лв. Започвам да се замислям дали да не си я взема :?
EDI - майстор
У нас се намират едни маси ФЕРМ, от тях ли е.Предполагам и да не е ФЕРМ-а, пак е от този сорт конструкция.За домашна работа за малка фреза ще ти върши работа, но за голяма фреза и работа с фрезери 12 и 12,7 няма да имаш стабилност.
monilan - специалист
Точно така, на Ферм е масичката. Фрезата ми е Бюджет1300, с цанги за фрезери 6 и 8мм. Така че ме устройва като за първоначална работа.
profesionalist_wood - майстор
Днес ходих в ХЕС и тоя беше пляснал цена от 200 лв на масичката....
EDI - майстор
Да, интересно е направено.Това май го гледах в руския форум.Фрезата е горен монтаж на подвижни рамене.Така работиш от горе и виждаш какво се получава.Пък и работиш само с правия фрезер, без шаблон и копирен фрезер.Хитро.
profesionalist_wood - майстор
Е,тук има и по-просташки начин направен такъв кръг.... http://www.youtube.com/watch?v=_U8IqIAOj3E
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Моята половинка от днес е "ваканция " и аз от мерак да работя по масата се надигнах от леглото още по първи петли,около 4 часа.Купих си от Бриколажа едни китайчета за по 2.50 лв.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Махнах лагера на фрезера и го изпилих малко.
Остава да го изпробвам,но започват свинските празници и не знам кога ще ми остане време.
griffin - майстор
Колега дано си случил на китаец че и те нахитряха и зеха да слагат кофти карбидни пластини.
Каква е идеята на така монтираната фреза ако е страничен монтаж трябва да има врез в масата от където да се подава фрезата.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: