• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Ясно, или гайката е проблемна или резбата на вала е по-малка.Може гайката да не е за тази машина, резбата и да е по-широка.Често има разлики с 1 мм на резбата, въпреки ,че гайките са с един № ключ.Май наистина някой назад в темата беше сменял гайка на точно тази фреза.
profesionalist_wood - майстор
Гайка стругована от пиян китаец нощна смяна.....
Какво!? Да се разстреля! :lol:
Георги Иванов(алцек) - специалист
tbmtbm написа:
Да,идва в к-т с 2 цанги 6мм и 8мм и с двете резултата е аналогичен.Просто резбите на гайката и вала се плъзгат една по друга,без да навлизат зъбите им един в друг,да си я врътнеш и затегнеш.Лошото е,че практикера ми е на 30км,но смятам да отида там с надеждата да ми я сменят.вчера е закупена и изобщо не е ползвана,то няма и как де :)

еди,да цангите си влизат свободно в гайката и опират в дъното й.
и нищо не съм затягал,че да я нараня резбата,дори когато хване едва едва на косъм,хващам гайката и вдигам фрезата с нея,гайката пак се върти свободно и изплюва

Отивай в Практикер и настоявай да ти я сменят,ако ти дадат друга,пробвай поставянето на фрезерите пред тях в магазина.Явно някой я е върнал и са я пробутали на теб.
monilan - специалист
tbmtbm написа:
От днес вече съм не чак толкова "горд" собственик на оберфреза budget 1300 от практикер.видях,че ги хвалите за хоби цели,а на мен ми е нужна да нашаря гредите за един навес.
искам да попитам дали има някакъв специчен начин на завиване на гайката,държаща цангата и фрезера,че вече час се мъча и не може и грам да захапе.като махна пружинката и цангата,на сухо се навива,но няма и един оборот,а с тях изобщо не ще да захапе.та въпроса ми е аз ли бъркам някъде,гайката ли е дефектна,по някакъв специфичен начин ли се завива.ротора естествено си го застопорявам

Здравейте. Точно аз бях закъсал миналата година по абсолютно същия начин. Смениха ми 2 фрези, докато третата се улучи с добра гайка. Явно това си им е проблем на този модел. Втория път ме пратиха до сервиза на Бюджет, там само като чуха за какво иде реч и веднага ми написаха протокол за директна подмяна :lol: . Така че, се връщай и изискай да ти я сменят, като пред тях пробвай и на новата фреза дали стяга хубаво гайката. Успех.
tbmtbm - помощник
отидох днес до практикер,извикаха човека от щанда на оберфрезите,обясних му,видя и ми донесе направо нова.пробвах я-всичко е шест,подписах замяната и това беше.сега остава да я пробвам и в бойни условия
EDI - майстор
А така, добре са се решили нещата :partyman: .Там явно не правят проблем, направо сменят.Сега ще чакаме продукцията да видим.
monilan - специалист
tbmtbm написа:
отидох днес до практикер,извикаха човека от щанда на оберфрезите,обясних му,видя и ми донесе направо нова.пробвах я-всичко е шест,подписах замяната и това беше.сега остава да я пробвам и в бойни условия

Честито, със здраве да си я ползваш. Сега остава да видим резултатите :)
profesionalist_wood - майстор
Еди да те питам нещо Ще ми кажеш ли какви фрезери са използвани,защото знам че си навътре в тия неща и дали ги има в БГ.Ето кутия на райдерските фрезери в дървена кутийка за 15 лв.,добре гледам че джигитайците не са използвали сглобка лястовича опашка а са фрезовали краищата им и са ги сглобили с лепило. Отбелязал съм в червени кръгчета да ги видиш.

Прикачен файл

Frez1.jpg
Frez1.jpg (89.85 KиБ) Видяна 2052 пъти
bimbaeco - майстор
Верно, че питаш Еди, но знам отговора. Това е сглобка за чекмеджета. По принцип се прави на циркуляр, но може и с обикновени прави фрезери, стига да имаш достатъчно тънък за конолчето.
EDI - майстор
Да ,Мишо е прав.Има и фрезер за такива сглобки - http://www.ebay.co.uk/itm/Drawer-Front- ... 565e87e966 .Имам го, но още не съм работил с него.За чекмеждета и кутийки се използва.
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: