Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bulhomes2 - майстор
Тъкмо онзи ден привърших със сортирането на 32 кг крепежи. Хидра, 2-3 дена отнема, не е чак месец. Болтове до М5, М5, М6, М8, М10 и над М10, гайки и шайби по същите критерии, пирони по дължина до 10мм, 10-14, 14-18, 18-20, 20-25, 25-30 и т.н., видии по същия начин...

Неудобството на буркана е, че като ти трябва нещо, трябва да изсипеш буркана. Направих си 50 чекмеджета по този начин - viewtopic.php?f=18&t=26386&start=20#p550359 и определено заемат по-малко място от 50 бурканчета и се работи по-лесно с тях.
monster18 - специалист
О колега това е много сложна изработка трябват машини това онова сега се сещам че във лидъл бяха пускали подобни чекмеджета но пластмасови със стойка за стена точно да тази цел и сега ме е яд че не съм се снабдил с тях
inspo - майстор
цък, цък язък :-D

п.п. И това си го бива, ама е цифра... http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=10053
PCL82 - майстор
Ще споделя как беше подредена работилницата в един институт в Германия, където бях практикант.

Крепежите и електронните елементи бяха подредени в метални шкафове с плитки чекмеджета. Шкафовете бяха с височина около 1м със стабилен плот покрит с балатум и седяха посредата на работилницата. Така като изровиш нещо си го отделяш върху шкафа и можеш да работиш прав. Самите чекмеджета имаха надписи, а вътре бяха направени самоделни кутйки от алуминиева ламарина (едно дъно и четири стени от него, огънати нагоре). Прътовия и листовия материал също бяха в чекмеджета или във вертикални отделения.

Край прозорците имаше самоделни дървени работни маси, посредата на помещенията бяха металорежещите машини, а на стената с вратата имаше висока библиотека с шкафчета за съхранеие на измервателните уреди.

На някои стени имаше лабораторни табла с различни напрежения и полезни таблици.
При масите за запояване имаше коминче с гъвкава тръба за отвеждане на пушилката над лицето на работещия.

Разчертаването на механичните детайли ставаше във вертиклано положение върху гранитни плочи със закрепен към тях ъгъл, подвижно рамо и електронен шублер.

Подът беше лакиран дъбов паракет, който се мете всеки ден, а под машините имаше площадки с клинкерни плочки с винкелова рамка към паркета.
mladkal - майстор
В моята работилничка съм си сортирал "съкровищата" по два начина.
1.Пластмасова кутия-органайзер. Купувам си ги по 10-15 броя от една верига магазини.Умишлено не назовавам името й, за да не се счете за реклама. Цената е около 2лв за брой.
2.неколцина от вас знаят, че имам две дечица. От баткото събирах кутиите от адаптирано мляко. метални, с пластмасов капак. Направих си и рафтове на които да ги подреждам. На всяка кутия изработих етикет с надпис какво точно се съдържа вътре. Сега събирам и кутиите от малката госпожица.Те са обаче двойни по обем и в тях могат да се събират по-"едрогабаритните" цености.

Скоро започвам здрава чистка. Цяла пролет и лято работих навън, а в гаража работилничка само отварях вратата хвърлях и трупах... Сега е свинщина, но като позаприлича (и може да се влиза) ще направя снимчици...
Pgv64 - специалист
Аз използувах кутии от течен шоколад- дъщеря ми унищожаваше шоколада а за мен кутийките.Ето как съм ги подредил:
тези които са в рафтовете са балтове и гайки с шайби от 3мм до 12мм , като всички са в отделни кутийки и надписани с фулмастер. А тези които са нестандартни , поп нитове и др такива са върху стелажа най-отгоре.
Когато е подредено не губиш време да намериш нещо , просто се пресягаш и взимаш необходимата кутийка!

Прикачен файл

Снимка0181.jpg
tanosliven - специалист
Мен все от работа не ми остава време за организиране на работилницата :-D вътре цари творчески хаос и всичко намирам :-D
mladkal - майстор
Ето и няколко снимки обещани в по-горен мой пост

Прикачен файл

rabotil 001.jpg

Прикачен файл

rabotil 004.jpg това са кутииките от детско(бебешко) адаптирано мляко, където си сортирам съкровища

Прикачен файл

rabotil 005.jpg това са кутииките от детско(бебешко) адаптирано мляко, където си сортирам съкровища
bulhomes2 - майстор
viewtopic.php?f=18&t=26386&p=565120#p565120
lyubohar - майстор
Аз използвам ПВЦ кутии от сладолед наредени на рафтове.
Има и правоъгълни.Надписи с перманентен флумастър.
Няма да снимам,защото пак си е хаос. :-D
Но аз всичко си намирам.

Тема "Подреждане на болтове и гайки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: