• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Колега по форум Sof, Kosis, или както там предпочиташ да те наричам.
При най-добро желание от моя страна, не мога с 5 или 10 изречения да ти обясня принципа на работа на всички детайли от инвертора.
Ако друг може - моля, свалям му шапка :supz:
Ползувай си инвертора и не го мисли много.
nikolson - майстор
Мисля че на Райдера му има нещо и Sof търси съвети сам да го оправи. Подозирам и, че би искал някой да му каже къде-какво може да подмени (слабите места), за да подобри китаеца. Обаче има проблеми с комуникацията, пък и непрекъснато го "газят" и му е неудобно да попита директно.
profesionalist_wood - майстор
И аз така мисля,вече не помирисвам райдер :? А душа за Диволт,Парксайд,Бош и недодялания Стенли :-D
Дайте му шанс поне да си оправи инвертора,и на мен ще ми е интересно за техническите му възможности на райдера как бачка.
Sof - специалист
iivanov написа:
Pansim,напиши, че райдър  е"расов и параметрите които са му дали са реални"и да се приключва.То и без това се оказва, че неговата машина е най-споменаваната в темата.
Иванов ти разбра ли разликата между ток и напрежение ? Сприсе бе Човек !
Кажи нещо по темат, да се заяждаш -можеш, това го разбрах !

Изобщо не става Дума за Райдера, Кендето или други марки Иванов !!! Питам за принципите на действие в блокова схема. И защо мосфет транзисторите се заменят с другият вид и то в пъти по малко количество.

При едните ти трябват 12 броя, а при другите 2.
Защо ги има тия Диоди и дали са тиристори.

Или общо - променливият ток се изправя на входа с Грецовете и се филтрира -изглаждат се пулсациите с кондензаторите на дъното и става 300 волта постоянно, после се накъсва от тия мосфет транзистори и става високочестотно импулсно, после се прекарва през импулсните трафове и напрежението пада, а тока се вдига до необходимият за заваряване и тнт ( импулсните трафове-при малки размери те вадят високи токове) !!!
Та не ми е ясно какво има на изходните клеми на + и - ? Импулси ли са, от трафовете ли се доставят директно и тнт.
Ето такова обяснение исках, а не да си сглобявам схемата по интернет.

Пансим, при желание всичко може да се обясни и с десет изречения. Но ти явно не си настроен в тази посока, Жив и Здрав и моите Уважения към теб !

Просто ми е интересен принципа, аз голям заварчик няма да стана, и техник едва ли, но просто ми е интересно какво става в тая кутия и защо. Обичам да си обяснявам нещата и да знам.
Последна промяна от Sof на чет дек 19, 2013 9:25 am, променено общо 1 път.
Sof - специалист
nikolson написа:
Мисля че на Райдера му има нещо и Sof търси съвети сам да го оправи. Подозирам и, че би искал някой да му каже къде-какво може да подмени (слабите места), за да подобри китаеца. Обаче има проблеми с комуникацията, пък и непрекъснато го "газят" и му е неудобно да попита директно.

Газенето е Българска черта :-D , Ние се газиме -един друг, а Евросъюза минава като валяк и ни изглажда като за последно !!!

Нищо му няма на Кендето.
Така е интересно ми е как работи и защо ми гръмна горната управляваща платка с тоя мощният транзистор отгоре. Защо отдолу са добавяли 3-4 резистора и са късали писти ?

Дали така ремонтиран е надежден и ще работи дълго ???

Това ми е интересно, ама Разбиращите не щат да си издават професията :)

Бачка си нормално след ремонта.
pansim - майстор
Щом имаш желание - дай имейл да ти пратя литература във електронен вид. Много интересни неща ще научиш.
Над 400 страници е. Има всичко обяснено подробно, само трябва да имаш добри основи по електроника.

И "разбиращите" не могат да ти кажат нищо, за предишния ремонт на твоя инвертор. Ако аз съм го ремонтирал - ясно. Но в случая питай тези които са ср...ли в него.
profesionalist_wood - майстор
И аз искам тази литература,щото навремето исках да уча електротехника ама залитнах по изкуството :-D пък и мислих доктор да стана,ама кат видях какви са животни в болниците,се отказах
Sof - специалист
Пратих имел на ЛС.

А такава ли е практиката да се сменят елементите по платката, а не да се сменя цялата платка ?

Там обаче едва ли пише защо тия "Диоди" отдолу имат изолатори на крачетата си.
iivanov - майстор
Соф, не се заяждам, просто взе да ми идва нагорно.Искам да чета за добрите практики, въпреки че става екшън. За случаите на pansim, като майстор и на Драгозов, като търговец, за перипетиите на други колеги.Обаче се получава следното.Някой пита нещо, друг отговаря, минаваш ти с райдера и айде две страници с него.Същото стана и с косата ти в темата за резачките.Да си жив и здрав, и дълги години безпроблемно да си ползваш машинките.Обаче малко ги преекспонираш нещата. :partyman:
bigdragon - майстор
И на мен започна да ми дотяга писането на глупости в тази полезна тема.
Sof написа:
...
Защо имат изолатори на изводите си само те ? Големи токове ли минават и да не пробие междуизводно ?

Как на изхода имаме положителни и отрицателни импулси -след импулсните трафове ли излизат тия 200 амперови импулси директно ???
....
Колега Sof,
Имаш доста бели полета в електротехниката и по тази причина, pansim се въздържа да обяснява на кратко това, което го питаш.
Например:
Пробивите се получават при високи напрежения, а не при големи токове...
Изолатори се слагат и при малки въздушни междини при тоководещи части и те така...
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: