Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
Как става сфазирането на вятърен генератор с мрежовото напрежение... :-D
romanpm - майстор
Един , едва ли има особенно значение ако е пет или десет ! Виж ако е 1Mwt съвсем друго е да му връткаш подмагнитването , по-точно оборотите , а подмогнитването бе за товара... . :-D
Последна промяна от romanpm на нед фев 03, 2008 7:34 pm, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
според мен "вятърната мелница" задвижва синхронен генератор, при който може да се варира освен с въртящия момент - подаван на ротора, така и с възбудителния ток. сфазирането се разпознава при възникване на минимално напрежение между фазата от генератора и фазата от мрежата. самостоятелното изпълнение е трудоемко - особено ако трябва да се автоматизира.

Потърсете ръководство за лабораторни по ел. машини - упражнение "Включване на синхронен генератор към електриче-ската мрежа. Паралелна работа на синхронна машина с безкрайно мощна мрежа. Регулиране на активната и реактивната мощност. U-образни характеристики." - има част от отговора там.
Palawnik - специалист
pavelari сфазиране и синхронизиране са различни процеси :?
Човека пита за СФАЗИРАНЕ.
Май и аз нещо се обърках.
romanpm за сфазиране и синхронизиране питаш?
doctor Zizi - напреднал
първо не е упоменато дали става въпрос за моно или трифазно захранване; второ- ако е моно- какво ще му сфазираш; трето - ако е трифазно и имаш трифазни двигатели ще гледаш посоката на въртене и четвърто, което смятам, че би било най- правилно да бъде под номер едно е, че не е правилно да се включва този генератор едновременно с основното захранване, а само тогава когато липсва такова. Трябва да се монтира контактор, които да разделя двете захранвания и при отпадане на основното да се включва резервното. Друг е въпроса кое ще е основното и кое резервното захранване като е съвсем елементарен варианта за превключването/ ръчно или автоматично/ от единия на другия вариант
pavelari - майстор
ааабе нещо ми се правите на майстори - а не си ли задавате въпроса как би трябвало да работи един генератор ?!? особено когато трябва да е в паралел с мрежовото напрежение има 4 условия за това нещо, но някой винаги бърза да каже, че друг е сгрешил /нормално за електрофорума/. Palawnik я си поуточни кои процеси са необходими в тази задачка - та те нека нещата са различни - май са необходими едновременно.
a) Напреженията на генератора и мрежата да имат еднакъв фазов ред;
b) Двете напрежения да са еднакви по големина;
c) Честотата на генератора да бъде равна на честотата на мрежата;
d) Напреженията на генератора и на мрежата да са във фаза.
Последна промяна от pavelari на чет фев 07, 2008 11:19 pm, променено общо 1 път.
Palawnik - специалист
Определено е така трябва да са изпълнение и двете. Разликата е че едното се прави в началото, а другото при всяко включване в паралел.

Тема "СФАЗИРАНЕ НА ФАЗА ОТ ВЯТЪРЕН Г-Р" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: