Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Естествено че комплект.
tupalka - специалист
Покажи и снимка ако може :-D
fbr - майстор
Температурата може да се настройва от 40 до 70 градуса. Снимките ето

Прикачен файл

gla.jpg
gla.jpg (9.76 KиБ) Видяна 5331 пъти

Прикачен файл

ven.jpg
ven.jpg (13.67 KиБ) Видяна 5331 пъти
alex_serviz - специалист
Сега, като се замисля при мен спокойно можех да мина и с двупътен вентил, както е показал ArturDent ( вместо трипътен ), но вече е късно!
Иначе, както си го описал разбирам, че по пътя на топлата вода първо е бойлера и след него радиатора:
fbr написа:
В момента серпентината и радиатора в банята му са свързани последователно. Идеята е, когато температурата на топлоносителя е под настроената, топлоносителя да минава само през радиатора, а когато надвиши настроената, да минава през серпентината и радиатора последователно.
Ако е така е О'К! Ако обаче първо е радиатора, а после серпентината ще има проблем.
При мен в тоалетната бойлера:
Изображение
и радиаторчето:
Изображение
са на един кръг, но паралелно. И въпреки това понякога бойлера не успява да се затопли достатъчно и се налага да намаля кранчето на радиатора до min!
fbr - майстор
alex_serviz написа:
Иначе, както си го описал разбирам, че по пътя на топлата вода първо е бойлера и след него радиатора:
Точно така.
alex_serviz - специалист
Да допълня още нещо, което изпатих. Добре е според мен да се постави допълнителен обезвъздушител ( или както там се нарича ) между бойлера и трипътния вентил.
Нещо такова:

Изображение

Весели празници на всички! :partyman:
fbr - майстор
Обезвъздушителя си го има по рождение.
Хубаво е да е трипътен, понеже винаги минава вода през него и е по точен.ако е двупътен сондата за измерване трябва да е на тръба която минава постоянно вода за да отчита точно.начертаната схема по горе е най-точния избор.
Andri01 - майстор
Въпроса с намаляване на температурата в бойлера ,при намаляване горенето и спиране на камината ,съм го решил по друг начин. По-лесно и евтино е да се сложи контактен термостат на димохода,който спира циркулационната помпа.
когато искаш да не изстива само бойлера термостатичния вентил е по добре,а помпата да си върти и на по ниска температура

Тема "Термостатичен вентил за предпазване на бойлера от изстиване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: