• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Колега дай малко повече информация за изработката на плота download/file.php?id=49689&mode=view
ZEDYCUS - майстор
Плота е от шперплат със залепен отгоре слой текстолит(стъклопласт) 5мм. Стойката с наклона е от старо руско ренде, това имах под ръка тогава. Реално наклона на плота почти никога не съм го използвал, та може да си го направиш и стационарен само на прав ъгъл спрямо диска. Но трябва да го направиш така, че лесно да се издърпва напред или да се сваля, за да се сменя лесно велкро шкурката. :partyman:
monster18 - специалист
Не знам мен лично до сега най ме затруднява този плот не ми идва на акъл нищо и това е :? ако можеш дай някъкви идеи ще съм ти благодарен )
ZEDYCUS - майстор
Ако успея скоро, ще ти снимам един друг дисков шлайф на един приятел с такава стационарна масичка.
monster18 - специалист
Да колега наистина съм ти много благодарен за съветите и помоща ;) чакам с нетърпение снимките да видя как ще стане
monster18 - специалист
Колега плота долу горе го измислих но моля те да ми кажеш какви материали използва за закрепване на патронника не ми стана ясно .И как точно го изработи
ZEDYCUS - майстор
Стругаря нямаше толкова дебело фи материал, та намерих стомана фи 20 и по широко парче фи 50 с отвор фи20 и ги заварих едно за друго. Стругаря ми ги челоса и направи резбите за патронника и резбата за закрепване на мястото на диска с шкурката. То на снимката си личи как е заварено. :partyman:
monster18 - специалист
Колега а как се справи със пушека когато стържeш дърво примерно завчера тествах и работилницата стана бяла :D
ZEDYCUS - майстор
Много ти са високи оборотите или е захабена шкурката. Иначе имам аспирация която ми изсмуква горе долу прашоляка. Потърси във форума има и други самоделки показани, ето моята- http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%B8%D1%8F
monster18 - специалист
Ами не колега шкурката е нова а мотора съм го вързал на най високите обороти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: