• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
gechev написа:
Притеснява ме метала като се нагрее през лятото. Дали отдолу няма да е сауна.
Както и при ондулина конструкцията на металните керемиди и билните елементи позволяват при правилен монтаж вентилация на пространството под покритието.Дано не те отегча с дългото четиво :) http://stroiteli.elmedia.net/smt/bg/201 ... 01571.html
sinbor - специалист
Колега,
Въздържай се от ондулина... преди няма и десет години и аз разсъждавах като теб, но уви. Покрих навес около 50 квадрата и до тази есен едвам издържах да го сменя. Първото е, че покритието му издържа 6-7 години, второ нагърчи се, вследствие на което ми протече покрива.
Ондулина е белгийски с десет години гаранция точно толкова изкара.
Ако имаш възможност за наклон слагай керемиди, ще издържат пет пъти повече.
VLADO66 - майстор
sinbor написа:
Колега,
Въздържай се от ондулина... преди няма и десет години и аз разсъждавах като теб, но уви. Покрих навес около 50 квадрата и до тази есен едвам издържах да го сменя. Първото е, че покритието му издържа 6-7 години, второ нагърчи се, вследствие на което ми протече покрива.
Ондулина е белгийски с десет години гаранция точно толкова изкара.
Ако имаш възможност за наклон слагай керемиди, ще издържат пет пъти повече.
Да не си слатал от тези http://toplivo-burgas.com/product-162.html защото един комшия реши да спести по 2лв. на лист и покритието им падна след няколко години.Имам покрита тераса с Ондулин и не е мръднала над 10 г. Преди 8 г.пък си покрих един навес и пак няма нито течове нито цвета се е изменил. :?
muhtarov - специалист
Тези или онези много ще ме извинявате
ундолин 14,60лв/м2
метални керемиди 15,10лв/м2 - цена с ДДС

50ст разлика, но си сигурен, плюс това при пластификата няма кой знае каква разлика в качестовото на материала.
VLADO66 - майстор
Нещо си се объркал-цената на Ондулин е между 10 и 11 лв на квадратен метър.
Bradley - специалист
някой ползвал ли е това и какви са отзивите и има ли смисъл:

http://www.onduline.com/bg/bg-onduline-pod-keremida
muhtarov - специалист
демек това ти е ламперията и първия ред тачки и евентуално пароизоалция в зависимост как се уплътни на фугите.
Пак бих предпочел отделно ОСБ, фолио и тачки.
andreygg - напреднал
От опит ще ти кажа. Бягай далече от тази глупост. Имам покрита пристройка /WC и коридор/ с вълнообразен ондулин от около 10 години. От слънцето е прогорел тотално и тече като лейка. Напролет съм замислил да го сменям с поцинкована ламарина. Иначе съм го монтирал върху летви за керемиди. Пробвах с керемиден покрив, но поради специфика на мястото /под тераса/ се получи обратен наклон и замених керемидите с ондулин. Като го купих в магазина се кълняха, че ще изкара 100 години, ама не. По-голяма глупост не съм срещал.
  • 1
  • 2

Тема "Покрив от Ондулин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: