• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Понеже попадам на разни чарколяци с американска резба различна от европейската.
Повечето малоумници от Китай праскат такава резба http://www.gewinde-normen.de/en/iso-fine-thread-2.html че няма оправия,Да не говорим за стоките правени в Хонконг бивша британска колония където резбата е по британски стандарт :irre:
EDI - майстор
Стандартна 3/4 цолова резба, влезе без проблеми, няма нищо особено.Иначе не съм мерил каква е резбата, но тръбите станаха.
ZEDYCUS написа:
Еди май си взел щтрайхмус ми се струва. :razz:
Аха нещо такова - абрихт, който може да работи и като щрайхму.Машина, произведена 80-те години, швейцарска, марка INCA, модел за Европа 343.132, американски индекс 410.Не е голяма, плотовете са 760 мм, но рендосва 200 мм с максимална стружка 5 мм. :-D Като за мен идеално.Всичко е масивен лят твърд алуминий.За качеството ще кажа само една дума - швейцарско.Никакви луфтове в подвижните части, отклонения в равнините и други подобни.Машината е в идеално състояние.Пуснах я за проба.Няма биене на вала, няма виене на лагери, лагерите са в идеално състояние.Ето няколко снимки от нет-а, как изглежда.На едната снимка се вижда една гърбава коруба.Това се слага на подвижния плот и машината работи като щрайхмус.Машината е с такава фабрична маса от БУК, като на снимката.Двигателя, както се вижда е изнесен и много лесно се сменя или ремонтира.Предпазителя е два варианта, моята е с варианта като на първата и третата снимка.Към машината има и 12 ножа резерва.По-подробно ревю, след като се позанимая с нея.Ето сервизното - http://imgur.com/a/sbYU5 .Оказа се, че тази марка машини, преди производството да отиде във Франция 90-те години, продали са явно на французите и марката и технологията и производството, са легенда в Щатите и Канада.

Прикачен файл

33333333333333333.jpg

Прикачен файл

22222222222222222.jpg
22222222222222222.jpg (66.47 KиБ) Видяна 1913 пъти

Прикачен файл

11111111111111111.JPG
11111111111111111.JPG (70.97 KиБ) Видяна 1913 пъти
ZEDYCUS - майстор
Да ти честитя новата придобивка. Машината е много добра, мяркал съм тази марка по английския Ибей. :partyman:
Ей сега вече почва промишленото производство на талаш. :razz:
Браво това е истинска легенда!
EDI - майстор
Доволен съм и аз от покупката :partyman: .Взех я за 360 лева.Като я стегна, ще има да хвърчи талаш, че и много даже.Този въпрос също е решен интересно - корпуса на машината е кух.В масата отдолу има отвор и стружките направо падат долу.Един чувал може да режи нещата.Може да се направи конструкция и да се включи аспирация.По избор на клиента :lol:
А аз ще има доста да нагаждам аспирацията на катедралния Рачо Ковача :lol:
EDI - майстор
Е, все нещо ще се нагоди за Рачо.Докато тези гадини швейцарците са помислили предварително за тези неща.
Бил съм в Швейцария,и там хората са помислили за всичко,пример там няма ПТП катастрофи,абе има само по 3 катастрофи на година причинени от чужденци....
От ибей ли я купи машината?
EDI - майстор
Не, от продавалника я взех.Снимките бяха малко невзрачни, та доста народ я подмина, аз аз я фиксирах.Като видя подобно нещо си свалям снимката и я увеличавам и видях марката на една табела.Нищо не бях чувал за нея, от марката като разрових нет-а ми се изясниха нещата.Вече стигнах до разни форуми, блогове, документация и така.
bimbaeco - майстор
ИНКА са любимите машини на Джеймс Кренов (http://en.wikipedia.org/wiki/James_Krenov). Той е с много голяма заслуга за възраждането на дърводелството през последните 20 - 30 години. Еди, сега ти поемаш факела :mrgreen:
Професионалист, провери дървените рендета на Кренов. Аз съм решил да правя такова, ама да видим кога ще остане време.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: