Монтаж, топло и звукоизолации.
hampsthwaiteuk - помощник
Здравейте,
къщата е ново строителство и комините са изградени с коминни тела и както знаете отвора за розетката си го има готов. Вчера купих розетки да сложа на мястото на тези отвори, но се оказаха тесни с няколко милиметра. Само ако сложа капачето става...но не мисля че трябва да е така. Въпроса ми е дали има други специални розетки за тези отвори или трябва да деформирам отвора... или можеби да деоформирам розетката? А можели да сложа в отвора изводите за печка без да слагам розетка? Моля за съвет!
tysonlkr - специалист
Я пусни някоя снимка на този отвор където искаш да слагаш розетка.
Да не би случайно да си е сложена розетката и ти да се опитваш да сложиш още една и затова да не иска да влезе :roll:
hampsthwaiteuk - помощник
Не, няма никаква розетка... къщата е строена пред очите ми и знам какво ми слагат. Днес случайно минах през Баумакс и видях че имат 2 размера розетки - 11 и 13. Докато другите строителни магазини дори не са чували за втори размер. Но пък после възниква проблема с тръбите за печката, ще се окаже тясно. Сега търся вариант за някакви преходници. Тези коминни тела може би са направени специално за котел....него ще го слагам другия зимен сезон.

Тема "Розетка към коминен отвор - размера се разминава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: