• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Колко пари си закопал в проекта?
Аз бих съборил всичко и заравнил и почнал от нищото, за да се избегнат неща като на снимката.Само ме интересува какви пари са вложени...
Иначе няма да сечвам ентусиаста ти както каза Владо.
няма значение парите които сам вложил.някои по разбран ще ми напише ли какви са причините поради който говорите така?
Излях и горната плоча преди да удари парвия студ
Прикачен файл:
20131125_145511.jpg
:)
ferrari4456 - специалист
Не кажи просто колко пари си закопал, не е без значение.
Имаш ли проект за къщата или както ти хареса и колкото ти хареса толкова бетон и колони?
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Не кажи просто колко пари си закопал, не е без значение.
Имаш ли проект за къщата или както ти хареса и колкото ти хареса толкова бетон и колони?
Имам проект от архитект,виза за строеж,план от конструкторен инжинер да не мислите че сам си ги нареждал тез квадратчета за кеф :lol:
ето някои от чертежите за втората плоча които сам и на компутара
Прикачен файл:
Горна армировка втора плоча.jpg
Прикачен файл:
Долна армировка втора плоча.jpg
Последна промяна от k88 на пет дек 20, 2013 7:28 pm, променено общо 1 път.
ferrari4456 - специалист
А можеш ли да ми кажеш какво прави първата дървена постройка вътре в къщата, говоря за първата снимка.
Втория етаж на гредоред ли е какво е?
Питам каква цена ти е излезнало, защото преди около 10 години построих къща на 3 етажа с мазе с помоща на бригада и мен.
И всичко излезна около 60000лева, но се отклонявам от темата, ще кажеш ли колко си сметнал, че ще ти излезе и колко ти е излязло до сега или не?
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
А можеш ли да ми кажеш какво прави първата дървена постройка вътре в къщата, говоря за първата снимка.
Втория етаж на гредоред ли е какво е?
Питам каква цена ти е излезнало, защото преди около 10 години построих къща на 3 етажа с мазе с помоща на бригада и мен.
И всичко излезна около 60000лева, но се отклонявам от темата, ще кажеш ли колко си сметнал, че ще ти излезе и колко ти е излязло до сега или не?
Ами сметни си го сам щом на теб ти е излязло 60 000 лв извади си парите за труд и виж какво ще ми излезе на мен :) какво ви интерсуват толкова тези пари...Аз ги влагам по етапно именно затова бараката не е саборена отначало а и нямам каде да си даржа инструмента...нямам пари за бригада и несам смятал колко ще ми излезе къщата.Покрива искам да го правя от битумни керамиди и с помоща на брат ми той е дарводелец и проектант в мебелна фабрика...и ще ми удари едно рамо за началото.
Последна промяна от k88 на съб дек 21, 2013 1:11 am, променено общо 6 пъти.
VLADO66 - майстор
Не се сърди,утре като седна на компа ще пиша.Сега съм на таблет и аперитив.
crez - майстор
Браво,колега шапка ти свалям за ентусиазма с който си се захванал да строи. Малко са хората на твоята възраст които се хващат да строят нещо (повечето рушат или бягат някъде където вече е построено нещо). Не се обиждай на колегите,сега ще почнат да те заяждат(имаш ли разрешително,ама съгласувал ли си го с ВиК и Енергото и куп други глупости) :axe: НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ внимание. Дерзай, дострой си къщичката и живей щастливо,аз ще следя с интерес продължението на темата; :)
k88 - специалист
crez написа:
Браво,колега шапка ти свалям за ентусиазма с който си се захванал да строи. Малко са хората на твоята възраст които се хващат да строят нещо (повечето рушат или бягат някъде където вече е построено нещо). Не се обиждай на колегите,сега ще почнат да те заяждат(имаш ли разрешително,ама съгласувал ли си го с ВиК и Енергото и куп други глупости) :axe: НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ внимание. Дерзай, дострой си къщичката и живей щастливо,аз ще следя с интерес продължението на темата; :)
имам всичко разбира се
Последна промяна от k88 на съб дек 21, 2013 12:31 am, променено общо 1 път.
crez - майстор
Протерма на 38 е едно много добро решение разбира се изпълнено според изискванията и препоръките на производителя. Няма нужда от изолация,но внимавай с полагането на комуникациите.
8180 - майстор
k88 написа:
Е такмо се бях отчаял,че всички са комоняги :lol: и само ще мънкат :)
Хайде, моля да не си разваляме настроението.
Строй си както си искаш - никой не те спира.
Щом ти "мрънкат", не пиши и не раздавай квалификации - ще си го спестиш.

Моля, прегледай т.1 от Правилата!

П.П. Не е невъзможно да съградиш и 1м зидове, ама е за ТВОЯ сметка.
Ако ти хрумне, че можеш да спестиш РЗП със същия ефект като ТИ, уважи заглавието на темата си, попитай любезно. Вероятно ще ти се отговори, ако не е "заминал влака".
Никой тук не е длъжен да е съгласен на 150% с "хрумките" ти - дори несъгласните може да са ти по-полезни и това е основната идея на Форума.
Изборът е твой.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Моята нова двуетажна КЪЩА .Моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: