• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
filmatoplo - майстор
Два пъти съм го правил , винаги струва- 21,60 . :) http://prodavalnik.com/elektrozhen-krak ... -i38013269
swissmad - специалист
Не е чак толкова много аз мислех ,че е повече .Все пак си е доста тежко.
Благодаря за отговора.
gogo7777 - майстор
Фрониуса ми го оправиха в Бургас за 50 лв , точното место , ами до едно предприятие , утре ще питам как се казва.
Хубаво е да се знае, къде могат да ремонтират Фрониус. В Киров им съдират кожите, та затова питам.
filmatoplo - майстор
Как да го обясня -който е от Бургас ще го намери , аз не съм , но се намира в Комлука като караш по пътя от магазин Шкода в посока към магазин Тойота се вдясно нейде по средата има магазин за заварачна техника , там питаш човека , той те праща зад магазина има сервиз .Аз също минах през смяна на цяла платка в Киров -изгорях тогава с 400 лв , но както и да е -вадех ги за 1 ден :wink: , сега на тази криза :? .
Sof - специалист
С какви параметри е тоя Фронус че платката му е 400 лева и с кви транзистори е това ? :x
Цялата платка ли е думнала ?

Не може ли да се подменят елементи само ?

Що гори толкова ? Нали е марка. От какво гори ? Много усилено ли го ползваш ?
profesionalist_wood - майстор
Така е конструиран,гори нещо в фрониуса,и се сменява платката дори да е изгорял резистор и така печелят,и за капак на това повечето инвертори са със залети платки и мамата си е ебало :-D
pansim - майстор
Престанете с глупостите.
Фрониуса не е залят с нищо. Цяла платка се сменя при проблем с микроконтролера. Тогава няма отърване и се сменя цялата. Инак не е с транзистори /отделни/ а с един ИГБТ модул. И изходните диоди са един модул 200А
Не пишете простотии, и не си измисляйте неща които даже не сте виждали. :axe:

И да допълня - вечни неща НЯМА. И ние не сме вечни. Аман от празнодумци в тази тема. Нали ви дадох да четете - що не се образовате, а драскате по форумите??????????
profesionalist_wood - майстор
За разлика от вас съм запоявал цели платки на пултовете :-D
gogo7777 - майстор
Аз също минах през смяна на цяла платка в Киров -изгорях тогава с 400 лв , но както и да е -вадех ги за 1 ден , сега на тази криза .
Именно........... :)
Що гори толкова ? Нали е марка. От какво гори ? Много усилено ли го ползваш ?
В повечето случаи повредите стават при механична интервенция. С работа, не мож го изгори. Дори да е марка, не означава, че е вечен. Няма нищо вечно.
iivanov - майстор
Тука някъде беше споменато за стареенето на електролитните кондензатори. Имат ли "годностен срок" и какво значи"да се сменят навреме"?
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: