• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 386
Ел. инструментите. Консумативи.
choko - специалист
Колко да е опъната веригата имах предвид.
ferrari4456 - специалист
Ами хващаш и я дърпаш нагоре, не трябва да кажем да излизат самите водачи отдолу на зъбите от шината или дори да излизат да е около 1мм.Аз така си я опъвам, доста хора съм ги виждал, че даже в спокойно положение се вижда как веригата им "виси" отдолу.Ако се откачи може да стане доста лоша картинка, така че трябва да се внимава!
choko - специалист
Затова и питам, но нека се изкажат специалистите как точно се определя правилно опъна на веригата. :prayer:
teon - специалист
...в инструкцията на всяка машината е указано...
Sof - специалист
Човек говори на Български :partyman: :lol: Сетих се аз какво питаш, но ..........

Значи Аз слагам веригата и шината, притягам леко двете гайки на капака-13 мм, но така че да може да се донатягат от към обтегач -регулатора. После започвам да въртя обтегача и да проверявам дали отдолу при опън не виси веригата, също я хващам отгоре и с леко усилие проверявам дали имам сила и дали веригата се върти без усилие и с инерция- абе да чуваш леко как звената и лагера леко "щракат".

Та хем отдолу не трябва да виси, хем при опит с ръка да я въртиш по инерция да се върти лесно и с лека инерция по шината !

Пробваш така 2-3 пъти отгоре и ако ти хареса затягаш двете 13-ки така че да не можеш повече да стягаш и палиш. И масло задължително да има.
Даже лагера се масли и гресира предварително и в канала на шината да намацаш няма да сбъркаш !

Абе инструкциите ..................
Последна промяна от Sof на съб дек 21, 2013 8:32 pm, променено общо 2 пъти.
ferrari4456 - специалист
Инерция на веригата при ръчно раздвижване така нито една от четирите ми резачки няма.
Твоята резачка каква е?
Sof - специалист
Хускварна 36.

Тя тая инерция е 10 сантиметра, а не цял оборот на веригата ! :roll:
ferrari4456 - специалист
Аз и 1см инерция нямам.Проблеми съм нямал, ама знам ли...
Sof - специалист
Зависи колко я натягаш.

Хващаш с палеца и показалца от двете страни на веригата отгоре на шината и я ускоряваш малко с замах-като пуснеш и тя трябва малко още да се движи - 5-7 см, де да знам. Но да има лека инерция. Не е добре да е стегната толкова много че да не можеш грам да се движи с голямо усилие.
Може и да се само-заблуждавам, но трябва съвсем леко да можеш да я движиш с двата пръста по шината. Мани я инерцията.
ferrari4456 - специалист
Така мога да ги движа дори само с 2 пръста.Ама инерцията грам я няма.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 386

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: