• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ferrari4456 - специалист
За отвънка ли искаш да мажеш или тухлите вътре?
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
За отвънка ли искаш да мажеш или тухлите вътре?
тухлите отвън и на пролет да санирам с неопор и да сложа и дограмата и да се затвори вече
ferrari4456 - специалист
Точно сега не ти препоръчвам да го правиш измазването, защото темперетурите вечер са около и под 0 градуса.
IvanR - специалист
Тази постройка дали е устойчива на земетръс?!
ferrari4456 - специалист
Човека казва, че има проект и следователно архитекта трябва да го е сметнал според земетръсната зона, ама и аз в това се съмнявам.Като видях основите...
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Човека казва, че има проект и следователно архитекта трябва да го е сметнал според земетръсната зона, ама и аз в това се съмнявам.Като видях основите...
Имам земетръсна шайба разположена е до сталбищната клетка

Прикачен файл

20131116_141634.jpg
Последна промяна от k88 на съб дек 21, 2013 5:50 pm, променено общо 2 пъти.
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Еми проекта ми е без маза... пак ли на 3 метра трябваше да копая надоло.Сглобяемите къщи на какав фондаменд се поставят?
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Точно сега не ти препоръчвам да го правиш измазването, защото темперетурите вечер са около и под 0 градуса.
Гледам какво пише на опаковката +5 до +25 градуса
И ми е много интересно как 60 годишни къщи без една колона,арматура и бетон,без дори циментова замазка на пода си стоят и непадат 60 години и ги реновират а моята не е здрава защото фондамента и бил само 60 см в земята?
ferrari4456 - специалист
На вуйчо ми е без нищо и ще ти кажа, че в момента едната част е тръгнала да се отделя.Сега сме започнали укрепване, ама...
Това все пак не е сглобяема къща, една къща в селото е сглобяема или тип "Американска" за месец я направиха, аз не бях ходил няколко седмици и хоп къща.Слагат една плоча и отгоре дърво и гипскартон с вата.Архитектката ли ти сметна основите или?
Някой премери ли почвата каква е?
Хубаво имаш план и земетръсна шайба, ама арматурен план имаш ли или както ти хареса така ги набута?
При мен архитекта като ми даде плана и всичко толкова много арматура се сложи, че направо...
k88 - специалист
Да тя ми сметна сичко къщата е предвидена за етаж и половина с мансарден таван които ще е олекотен с битомни керамиди.ето още една снимка на долната армировка на плочата и пуснатите греди на кръст
Прикачен файл:
20130719_121306.jpg
Последна промяна от k88 на съб дек 21, 2013 5:56 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Моята нова двуетажна КЪЩА .Моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: