• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tanosliven - специалист
k88 написа:
ferrari4456 написа:
Ами питал съм те за документи, защото повечето неща не съответстват на каквито и да е норми.
Ти ли реши да копаеш толкова плитко?
Друг вариант е още сега докато не е натежало и поддало да се укрепи около основите.
Моята заметръсна шайба има поне 4 пъти повече арматура, а и си близо до Шабла затова докато не е налята я виж нея.Някой трябва да е луд, ако арматурния план съответства.
Сигорен сам че няма да падне :) на моя мойстор къщата е 3 етажна каза че е слагал само желязо Н 8 на една скара такова е имал и къщата му не е мраднала 15 години...
Много сигурен този маистор!
А писменна гаранция дава ли ти?
Защото аз подписвам 5г гаранция с клиента и гаранмцията отива един екземпляр в данъчното и не разабрах какво точно си напртавил САМ ???
Това за ф8 което ти е казал твоя,,майстор'' :е нещо което дори неподлежи на коментар.
VLADO66 - майстор
k88 написа:
k88 написа:
ferrari4456 написа:
Ами питал съм те за документи, защото повечето неща не съответстват на каквито и да е норми.
Ти ли реши да копаеш толкова плитко?
Друг вариант е още сега докато не е натежало и поддало да се укрепи около основите.
Моята заметръсна шайба има поне 4 пъти повече арматура, а и си близо до Шабла затова докато не е налята я виж нея.Някой трябва да е луд, ако арматурния план съответства.
Сигорен сам че няма да падне :) на моя мойстор къщата е 3 етажна каза че е слагал само желязо Н 8 на една скара такова е имал и къщата му не е мраднала 15 години...
Аз казах че я искам на нивото на раиграса така си я преставях :) като изляза от терасата да стапвам на раиграса.
За ревматизъм и капилярна влага сигурно си чувал.Също така за дренаж и хидроизолация за защита от биещ дъжд.Забравих да спомена топлоизолация на фундамента :)-това са все неща които си пропуснал или предстои да пропуснеш.
k88 - специалист
VLADO66
За ревматизъм и капилярна влага сигурно си чувал.Също така за дренаж и хидроизолация за защита от биещ дъжд.Забравих да спомена топлоизолация на фундамента :)-това са все неща които си пропуснал или предстои да пропуснеш.[/quote]

Еи за това сам се регистрирал в форума вече зе да ми харесва :) почвам с вапросите.

Терена ми има денивилация на парцела на 40-50 см на 30 метра,,,започва след къщата и постепенно за 30 метра е около 50 см и отива кам пътя...несе притеснявам от наводняване но ако бих бил по сигорен ако си направя дренаж можели да ме светнеш.С какво е наи добре да хидроизолирам?
От доло преди да залеем бетона сложих мошама вижда се на снимките.За топлоизолация мисля след като ударя нивелираща замазка ( до колко см може да е висока имам кам 2 см денивилация на долната плоча,четах че 1 пласт може да е 1 см като изсахне другия пласт още 1 см така ли е?) на долната плоча да термоизолирам с фибран около 5-7 см за пода и с неопор за стените.За хидроизолацията точно сега си мисля глеам някакви двукомпонентни смеси с които се намазва подат с четка или валяк и хидроизолират.Каде трябва да хидроизолирам първо пода после да сложа самонивелираща замазка и после фибрана.?Откаде да я почна парво да я хидроизолирам цялата отван тухлите и отватре пода? така ще стане ли
Последна промяна от k88 на нед дек 22, 2013 10:10 am, променено общо 1 път.
dolli - специалист
А защо изобщо правиш "долна плоча" :? Тия ивици, изкопани в обратния насип, дето са подготвени за бетониране - върху тях какво ще стои? По принцип се прави бетонна настилка, когато отдолу няма мазе - трамбоваш обратния насип, слагаш един найлон, мрежа ф8, може и ф6 и заливаш. :? Плоча е когато работи в единство с останалата бетонна конструкция, тоест всички бетонни елементи като почнеш от основите, колоните, шайбата, гредите и плочите са свързани помежду си в една корава рамка - само тогава работят по предназначение.
k88 - специалист
Доли и да и аз незнам защо е така доло на тези колони които са изкопани пада земетрасната шайба ... вече всичко което виждате на снимките е покрито с бетон вклучително горната плоча , патеките около къщата... ще бъда благодарен ако ми кажете какво сам пропуснал и как да го подобря без излишни критики станалото станло...
k88 - специалист
владо66 този линк ми е доста полезен,ако поизкопая основите отван мога да положа фибран и там.ами за хидроизлолацията какав е редът,с кое да почна първо и основите като ги разкопая за фибрана да ги намажа ли и тях с някакав хидроизолиращ грунд и лента на фугата между тухлите и фондамента?
VLADO66 - майстор
Изкопаваш отвън околовръст на нивото на основата и мажеш с примерно Изоеласт като спазваш технологията за полагане.Височината на хидроизолацията трябва да е около 50 см по стената.След това обличаш основите с фибран до нивото на хидрото по стените,след което нагоре продължаваш със стиропор.Полагаш околовръст дренажна тръба и пълниш изкопаното с филц,като е хубаво да изведеш целия дренаж с тръба надалече.Над филца се полага геотекстил и така.
k88 - специалист
ами за пода как да го запечатам?
VLADO66 - майстор
k88 написа:
ами за пода как да го запечатам?
Вътре http://profesional.bg/product.php?id=9776 с компенсиращи ленти по ъглите и височина мин 30 см.Над хидрото редиш 5 см фибран и отгоре армирана замаска.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Моята нова двуетажна КЪЩА .Моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: