Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
boltik - специалист
Здравей майсторе,твоето творение изглежда добре.До колкото съм чувал това се нарича камина-отворен тип.Преди години бях писал,сега отново ще спомена,какво казваха старите майстори.Коминът трябва да е една трета от светлия отвот,за да не пропушвала.Отделно се прави ес да не връщал вятъръ димът в помещението.За откритите нямам спомен,но за тези с телата беше 6 метра минимума височината на комина.Има един минимум на коминините за камини,а той е:фи 200мм,или 15х17.С шамот се работи много трудно.Нещо,като испитание на нервите.На този стил камини,кованото желязо пасва идеално.Остава да закачиш семейната емблема на комина и дядовата си пушка на стената.ако не си решил да има друг изглед.
bulhomes2 - майстор
Boltik, сигурен ли си за едната трета? Щото не веднъж съм го срещал за една СЕДМА (минимума).

За шапката на комина. Комина ми вкъщи е без шапка. Споменах на един съсед, че мисля да му измислям някаква. Той обаче ме разубеди. Не си спомням доводите, но е факт, че един друг съсед си беше сложил шапка и после я свали.
baharkadirov - специалист
Отвора на комина е 25/25 см.
От свода на камината до плочата на тавана е 150 см...
От плочата до билото на покрива е 280 см...
Над билото е 120 см....
Измазах частта между плочата и билото с хоросан ....не съм изолирал...
За шапка си мисля....но първо да се уверя за тягата...Ако е необходимо да доизградя още няколко реда....или пък да махна-знам ли.... :?
Общата височина е 550 см....а дали са достатъчни...ще се проличи като я запаля :wink:

Прикачен файл

Picture 1963.jpg С този спрей ,мисля да попръскам цялата железария....

Прикачен файл

Picture 1957.jpg Резето в действие....

Прикачен файл

Picture 1956.jpg Челото на пепелника-предстои още огъване и занитване на кутия от поцинкована ламарина....

Прикачен файл

6849990d[1].jpg Стъклото(японска керамика) е поръчано от Бургас и изрязано дъговидно при стъклар в Русе

Прикачен файл

6849963R[1].jpg Рамката с вратата и пепелника...
А това е поставката за дърва....престои заваряване на краката.....
Утре чакам майстора....

Прикачен файл

6850081v[1].jpg
И това е ....за горивната камера....
Някакво подобрение ....си мисля...
за по-гладко отвеждане на газовете.....
Или....няма нужда....Какво ще кажете...?

Прикачен файл

6850237g[1].jpg
boltik - специалист
Здравейте,за отвора на комина аз не твърдя.Така казват старите майстори каминджии.Атова дали ще работи и как каминката,ще си покаже с времето.Ако има недостатъци,ще се оправят в движение.Важното е,че момчето е реализирало мечтата си.Да си я ползва със здраве.
Това е от мен колеги.....
За тази година приключих..... :partyman:
Наливам си винце...с мезенце.......и релакс :)
А на Вас ....Весела Коледа.....И успешна нова година.... :party:

Прикачен файл

102_2576.JPG

Прикачен файл

102_2588.JPG
kuuuuuul - майстор
Евала, супер си се справил. :prayer: Пожелавам ти много приятни изживявания пред нея.Весела коледа. :partyman: :partyman: :partyman:
bulhomes2 - майстор
Като си изчистил тухлите е значително по-добре. =D> =D> =D> :prayer:

Тема "Моето творение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: