Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Лесоламинат - специалист
Момчета,водоустойчиви гипскартон не означава,че издържа директно на вода продължително време.Водоустойчивостта се изразява в импрегнирания картон който покрива самата гипсова смес и целта му е да поеме първоначалната влага от лепенето на окончателното покритие,най-често фаянс в случая.Но задължително запечатване на фугите.Иначе става на халва.А на тавана за да няма конденз трябва да има водопропускливо покритие,а не запечатващо влагата отдолу.Мазилката трябва да диша.Пенополистиролните плоскости са топлоизолационни,а не влагоизолиращи.
Hi all ГК не се лепи на таван само конструкция на стена се лепи на "кюфтенца" независимо колко е права стената
:)
ichoni - помощник
Можеш спокойно да използваш лепилото за груба шпакловка , дори ще стане по-здраво. За финно шпакловане нестава защото има пясък в него.
Louis_Cypher - напреднал
Ще стисна ръката на човек, който ми покаже НИВЕЛИРАН лепен картон на тавана. Защо все се говорят едни и същи глупости. Лично аз съм доста скептичен относно тая работа с лепенето, въпреки че често ми се налага да я права. А за тавана не бих има смелостта да ми виси над главата и няма никакви шнсове това да стане "за пред хората". Като си решил да го правиш крив, просто го накови с дюбелите и наблегни на шпакловката.
citrofen - специалист
Аз пък няма да му стисна ръката на такъв човек, дето лепи картон на тавана! Ако ще и най-невелирания да бъде.
Не се лепи на таван! Аман! :lol:

Тема "полезни съвети -гипсо картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: