• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 244
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
преди много години си бях правил такава кутия за фрезери,то тогава фрезери нямаше ма пусти мераци,та тогава тази сглобка я правих само на циркуляра, не се получи точна ама остана удоволствието че си направил нещо сам с минимални усилия

Прикачен файл

Снимка0179.jpg
Георги Иванов(алцек) - специалист
profesionalist_wood написа:
Еди да те питам нещо Ще ми кажеш ли какви фрезери са използвани,защото знам че си навътре в тия неща и дали ги има в БГ.Ето кутия на райдерските фрезери в дървена кутийка за 15 лв.,добре гледам че джигитайците не са използвали сглобка лястовича опашка а са фрезовали краищата им и са ги сглобили с лепило. Отбелязал съм в червени кръгчета да ги видиш.
Де ги пък тия кутийки с фрезери за 15 лв.? :?
profesionalist_wood - майстор
На пазара Илиянци, гараж номер 4000 там има и от пиле мляко...докато балъците плащат по магазините по 40-50 лв
Е,да там се пазарува от извора.Китайски фрезери директно от китайци.Малко ми е далечко.Де е Русе ,де Илиянци.
Професионалист тези които си показал с опашка ф 8 мм. ли са?
profesionalist_wood - майстор
Снимката е от тук http://napravisam.net/?p=16773
8 мм са опашките,имам същия комплект.За ненатоварващи работи биват особено за чам,другите дървесини ги морят,но ако ги напънеш веднага изпушват и се затъпяват
емо ем - специалист
алцек написа:
Де ги пък тия кутийки с фрезери за 15 лв.? :?
Кутийки с фрезери на подобни цени има в Баумакс и малко по-скъпи в Практикер.
Тези в Баумакс и Практикер ги знам.В Практикер кутийка китайчета 12 бр. с опашка ф 8 мм.си взех за около 20 лв.Стана ми интересно за тези които показа Професионалиста 16 бр. за 15 лв.

http://napravisam.net/?p=16773
емо ем - специалист
Е, в Баумакс не са точно същите (на цвят!), но преди няколко месеца гледах кутийка с 15 фрезера за 12 лева. Имаше цяла камара в София - Люлин, та реших, че все още може да се намерят и в твоя регион. Може да са били на промоция, не си спомням, може и да са свършили. Помислих, че те интересува по-скоро цената, а не точно същия модел.

А иначе, снимката на Професионалиста е от 2003 година ;)
dbelev - специалист
Е и аз вече съм собственик на budget 1300 :? Мечтаех си за по-мощна и ... друга фреза, но Дядо Коледа реши, че не съм слушкал достатъчно :-D Реших, че така и или иначе съм новак и ще се уча на нея (четох и коментарите тук) и отидох до Практикер (според мен е почти умрял - рехави щандове, малко клиенти ... мнооого тъжна картинка). Попитах "продавач-консултанта" (нито е продавач, нито е консултант! Не знам как ги назначават, но си нямаше и най-малка представа какво продава и какво консултира!) може ли да пробваме гайката (благодарение на постовете, които четох тук!) той каза "Да, но след касата!" и ИЗЧЕЗНА преди да мигна! Наложи се сам да пробвам. Гайката се завиваше, но бутона за застопоряване на вала така и не се вдигна! Наложи се пак да търсят "консултанта" и аз новака да му обяснявам... Смениха ВЕДНАГА машината. И при двете машини гайката се навива стържейки. Не знам дали е нормално, но постовете, които четох тук бяха от полза =D>
big_death - специалист
По мое мнение Райдърската профи 1100 ватовата е по- добра ! Ако някой ги има може да си обясни защо :wink:
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: