• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29
Всичко за дърводелството
tanosliven - специалист
Ако пусна снимка на ,,работилницата ''ми -преди ,незнам кога ще стане за снимка за ,,след'' :-D :-D :? :? :?
bimbaeco - майстор
Таносливен, на мен ми отне 2 месеца да стигна от снимките "преди" до снимките "след", просто нямах време за работилницата.
Така е, Кендал, затова е форумът. Пусни снимки на твоите машини и аз съм любопитен да ги видя.
Професионалист, това е мечтата на българина - да е равен с американеца и с немеца, ама човек, като си постави твърде високи очаквания, не може да ги изпълни, а като не може да ги изпълни е недоволен. Сигурно затова българинът е вечно недоволен.
kendal - специалист
С удоволствие ще споделя снимки на машините си само ми е неудобно в каква обстановка са в момента имам снимка на единия абрихт с бор апарата по късно ще снимам и основния циркуляр с който работя най много

Прикачен файл

Снимка0175.jpg
bimbaeco - майстор
Не се притеснявай за обстановката, аз затова по-горе писах, че работилницата няма как да е кът. Важно е да е шумно, прашно и да се работи.
Това, дето си го снимал, е чудовище. Дай да видим и другите.
kendal - специалист
Ето го и циркуляра няма възможностите на твоя но гледам да ги компенсирам доколкото мога с радиалния и герунг циркулярите,самоделен е в голяма степен само вала с механизма за вдигане и сваляне и част от работния плот са фабрични всичко друго е направи сам , имам детайли за каретка но поради липса на място и време засега ще е така. Имам и други снимки но не знам как да ги кача в същия пост.В момента машината е с 350мм диск нормално работя с 300мм., че направо става страшно като работиш с по големия диаметър.

Прикачен файл

Снимка0181.jpg
bimbaeco - майстор
Честита Коледа на всички!
Кендал, голям звяр е това, ама прати повече снимки на цялата лаборатория.
Сигурно не искат да се качат, защото са над 1 мегабайт. Тук има ограничение за размера, аз затова снимам с телефона, че иначе трябва да ги намалявам. Прати снимка на радиалния циркуляр. Аз от много време искам да си купя такъв, но парите и пространството свършиха... засега :-D
Напиши за този циркуляр повече - как си го правил какво си му правил и т. н., има тема да доработка на циркуляр, ама само аз си пиша в нея.
kendal - специалист
Честита Коледа. Знам я темата , теб и Еди ви следя изкъсо :) ,може да пиша и там , иначе циркуляра имаше лош линеал там поработихме първо направих водача на линеала от стомана , самия линеал от винкел ,малко шина стругарска работа и воала.Ел двигателя е 2.2кв с добър диск режа дъбова талпа 7см дебела без проблеми. Не знам при теб какво е ,аз работя предимно ясен ,дъб .Долу Конзолата на ел. двигателя я преработвах че не се получи от първия път има още работа по нея но за сега е така.

Прикачен файл

Снимка0182.jpg
bimbaeco - майстор
Бомба е линеалчето. Завиждам ти, че работиш с хубава дървесина. Аз нямам банциг, за да режа своя (имам един стар, който от две години се каня да реставрирам, ама няма време), а навсякъде, където продават дървесина, има само чам. Преди година и половина ми подариха един орех, ама още го чакам да изсъхне. Засега бича едни чамови греди, които ми останаха от строежа на къщата. Пълни са с дупки от пирони, ама си е безплатен дървен материал. :-D
kendal - специалист
Аз основно работя с дъб и ясен защото в материала за горене главно това намирам ето тук нещо направено от такъв материал

Прикачен файл

Снимка0089.jpg

Прикачен файл

Снимка0088.jpg
EDI - майстор
Браво за циркуляра и работата с него.Така сте свободни за си нарязвате материала.Аз нямам циркуляр и доста съм ограничен от към материал.Винаги ползвам някакъв полуфабрикат - било чам, било дъб.Най-често ламперия ползвам или четиристранно рендосани профили.Сега съм по-добре вече, нали си имам абрихт и щрайхмус, та ще съм по-свободен в тази насока..
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29

Тема "Преди и след" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: