Нека намерим най-тънките цени.
razli4en73 - специалист
mitko64 написа:
Спира и при заредена батерия на 2-ра скорост, при претоварване, това си е факт, но не виждам нищо трагично, даже спед мен е добре. Сега го уркам на професионален режим, както и прахосмукачката им и нямам проблеми.
Аз лично не съм го претоварвал на такъв режим който го ползваш ти,а и той не е произведен за такъв.Може би заради това има тая защита и това не е минус
mitko64 - майстор
Понякога забравя да превклюяа от 2-ра при завиване примерно на 6мм. винтове и изключи. Усетя се и превключвам. Не виждам нищо трагично.
Chefo77 - майстор
juvesan написа:
Явно този въпрос ще го изясним, щом се връщаме пак на него :) Аз не съм против мерките за защита - напротив - само предпазливия и подозрителния може да доживее да разказва истории, които почват: Навремето , когато бях млад... :partyman: В горното изказване вложих следният смисъл: Тъй като според написаната мощност на уреда имах съмнения, че е слаб, освен това имайки наум, че това е машинка "от дъжд на вятър" , не е за изкарване на пари , а за кеф, предположих, че преди да нанесе вреда на някого тя ще загине геройски... Доколкото съм запознат, повечето болести от хроничен тип се получават от дълго и безгрижно подритване на здравната книжка ( и добре , че е така, защото като знам в зората на монтажите на климатици колко дупки съм пробил с какви машини... ако беше лесно досега вече нямаше да мога да ям супа с лъжица :vom: ) Добре е, когато има патили и препатили , които да те посъветват, но...човек често си плаща за самонадеяноста , както и аз де... който ме е виждал лице в лице веднага ще разбере за какво говоря... :rock:
олеле, ама че оффтопик сътворих, но да се надяваме че въпроса е приключен :partyman:
Въпросът че е приключен е ясно, разбрахме се кой какво иска да каже. Само искам да добавя, че вибрационна болест може да се развие и при хронична умора на ръцете, и при кратковременно излагане на много силни вибрации. А калпавите машинки (това имах предвид под хилави, тя може и 1 киловат да е, щом е евтина пак е калпава) не минават през тестове за установяване на силата на вибрациите и вибрационните честоти.
:partyman:
ulieliadi - специалист
razli4en73 написа:
Не разбрах кого и с какво ще подведа,на това че се изказвам на база личен опит и,че при мен е така стоя на 100%.Аз не смятъм,че съм си дал парите на вятъра,а и не си купих втора батерия заради това,а защото винаги е по добре със две,от колкото с една.За мен инструмента е много добър.
П.п.Май колегата resistbody се подведе,ама не по моите думи.....
Мога ако искаш да ти вържа бас тогава.100% на твоя винтоверт не означава че при останалите няма проблем. Май много-много не четете а само търкаме клавишчетата. Писах вече, че съм пробвал на 3 винтоверта и резултата е един. Не казвам, че няма читави, но проблема НЕ е в батерията. Доволен съм от машината и още не съм решил дали да я върна.
Това за задвинтовертното устройство въобще не искам да го коментирам. Колегата stan73 трябва да ни каже какви курсове е карал за работа с винтоверт :lol:
razli4en73 - специалист
ulieliadi написа:
razli4en73 написа:
Не разбрах кого и с какво ще подведа,на това че се изказвам на база личен опит и,че при мен е така стоя на 100%.Аз не смятъм,че съм си дал парите на вятъра,а и не си купих втора батерия заради това,а защото винаги е по добре със две,от колкото с една.За мен инструмента е много добър.
Мога ако искаш да ти вържа бас тогава.100% на твоя винтоверт не означава че при останалите няма проблем. Май много-много не четете а само търкаме клавишчетата. Писах вече, че съм пробвал на 3 винтоверта и резултата е един. Не казвам, че няма читави, но проблема НЕ е в батерията. Доволен съм от машината и още не съм решил дали да я върна.
Това за задвинтовертното устройство въобще не искам да го коментирам. Колегата stan73 трябва да ни каже какви курсове е карал за работа с винтоверт :lol:
А ти изобщо прочете ли всичко писано по горе по въпроса.Никой не оспорва изказания от теб "проблем",а кога се случва и защо.Не се коси чак толкова, това е само една машинка.
razli4en73 - специалист
Chefo77 написа:
juvesan написа:
Явно този въпрос ще го изясним, щом се връщаме пак на него :) Аз не съм против мерките за защита - напротив - само предпазливия и подозрителния може да доживее да разказва истории, които почват: Навремето , когато бях млад... :partyman: В горното изказване вложих следният смисъл: Тъй като според написаната мощност на уреда имах съмнения, че е слаб, освен това имайки наум, че това е машинка "от дъжд на вятър" , не е за изкарване на пари , а за кеф, предположих, че преди да нанесе вреда на някого тя ще загине геройски... Доколкото съм запознат, повечето болести от хроничен тип се получават от дълго и безгрижно подритване на здравната книжка ( и добре , че е така, защото като знам в зората на монтажите на климатици колко дупки съм пробил с какви машини... ако беше лесно досега вече нямаше да мога да ям супа с лъжица :vom: ) Добре е, когато има патили и препатили , които да те посъветват, но...човек често си плаща за самонадеяноста , както и аз де... който ме е виждал лице в лице веднага ще разбере за какво говоря... :rock:
олеле, ама че оффтопик сътворих, но да се надяваме че въпроса е приключен :partyman:
Въпросът че е приключен е ясно, разбрахме се кой какво иска да каже. Само искам да добавя, че вибрационна болест може да се развие и при хронична умора на ръцете, и при кратковременно излагане на много силни вибрации. А калпавите машинки (това имах предвид под хилави, тя може и 1 киловат да е, щом е евтина пак е калпава) не минават през тестове за установяване на силата на вибрациите и вибрационните честоти.
:partyman:
Може би си прав,не споря,но за въпросната машинка проверих в книжката и с данните и там ясно пишеше:
Обща стойност на вибрациите, определена
според En 60745:
Стойност на вибрационните емисии ah = 5 m / s2,
Неустойчивост K < 1,5 m / s2
.Който има мнение за дадените стоиности и е правил сръвнение с други да пише
razli4en73 - специалист
И да изкажа един минус според мен за ексцентърчето,липсата на променливи обороти.Това доста го ограничава.
Chefo77 - майстор
razli4en73 написа:
Може би си прав,не споря,но за въпросната машинка проверих в книжката и с данните и там ясно пишеше:
според En 60745:
То на почти всички ментаци има етикет GS (Geprüfte Sicherheit), но съм далеч от мисълта, че в TÜV SÜD знаят за съществуването им :)
stan73 - майстор
ulieliadi написа:
razli4en73 написа:
Не, че ти дължа обяснение, но на "курсове за работа с винтоверт" не съм ходил. Квалификацията ми е много над това (няма да изреждам всичко, че ще звучи като хвалба).
В по-предният ми пост (вероятно се сещаш кой) писах защо и как мисля, че може да си решиш проблема/и се получава така (и защо мисля, че вероятно проблемът е в теб). Ако съм те засегнал с нещо - извини ме, не съм искал ! Ако си случил на калпава бройка - върни им я. Ако искаш машина издържаща със сигурност на сериозни натоварвания - има такива (даже и по-хубави от син Бош и Макита, но за съжаление и още по-скъпи). Ако не знаеш кои са и къде ги има и това ще напиша. На мнение съм, че сме тук, за да си помагаме... Не искам да споря, нито да обиждам когото и да било !
stan73 - майстор
Chefo77 написа:
razli4en73 написа:
според En 60745:
То на почти всички ментаци има етикет GS (Geprüfte Sicherheit), но съм далеч от мисълта, че в TÜV SÜD знаят за съществуването им :)
Съгласен съм с теб, както и с по-предния пост.
Ексцентършлаифа в края на лятото го натоварих много сериозно за няколко часа почти без да го спирам. Първо е достатъчно мощен (аз при всичката си сила и тегло трябва да се напъна изцяло при търкане на вертикал, за да го спра). Второ - вероятно е сметнат и направен добре, защото го наблюдавах постоянно (звук, температура и миризма), докато не е напечен от пряка слънчева светлина - няма прегряване дори и при постоянна работа. Поради това излиза, че може да бъде натоварван евентуално и за постоянно. Но нещо друго много важно, което забелязах - ръцете ми изтръпнаха при работата с него (вече не помня точно след колко време от началото на работата с него - половин или един час след началото без ръкавици). Та затова препоръчах на всички ако ще си го вземат да го ползват задължително с дебели кожени ръкавици (сигурен съм, че вибрационната болест няма да донесе радост на никому), щото като нищо ще бъде закупен от сумати и "майстори" (за мен отдавна майстор е обидна дума (за съжаление и за приятелите ми (и те са се парили много)), понеже почти винаги, когато ми се е налагало да ползвам услугите на такъв (за съжаление с дълбоко навряни в гъз@т му ръце) се е налагало после или да ремонтирам работата му или да я правя изцяло на ново или поне да я довършвам, вероятно не всички са такива, много рядко се срещат и качествени хора (има ги и тук), но обикновено повечето са малоумници, които не са могли да станат друго и така си изкарват прехраната като лъжат хората, претупват или направо осират (без извинение) работата с цел само да вземат парите и да си тръгнат. А на времето Майстор е било нещо като почетна титла... Затова и предпочитам вече сам да си правя нещата.), за основен професионален инструмент да си вадят хляба с него (въпреки, че е любителски вероятно ще издържи и на постоянен чанч) и после ще останат "без ръце"...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: